Hirdetés

Túlhajtás könnyedén

Számos béta kiadás után elérhetővé vált az újabb ATI videokártyák tuningolását lehetővé tévő ATITool legfrissebb, 0.0.23-as változata. Bár a verziószám korai fejlesztési fázisban lévő szoftver látszatát kelti, a program – melyet a kezdetekkor a lényegesen hosszabb Radeon overclocking/tweaking tool névvel illettek – számos ponton túlmutat egy szokványos videokártya-tuningoló alkalmazáson. Az első ránézésre egyszerű kezelőfelület egy komplex órajel-finomhangoló rendszert rejt, mely igyekszik magától megtalálni mind a memória, mind a grafikus chip „tűréshatárát”, ezzel esetenként több órányi próbálkozástól megkímélve a felhasználót (a gyakorlottabbak akár "kézi vezérléssel" is használhatják).


A program mindemellett képes érzékelni a 3D-s alkalmazások indítását, így a plusz megaherzek kérésre csak akkor állnak csatasorba, ha tényleg szükség van a nagyobb teljesítményre. Bizonyos videokártyáknál lehetőség nyílik továbbá a hűtés finomhangolására is; a program képes a GPU hőmérséklete alapján automatikusan szabályozni a kártya hűtőventilátorának fordulatszámát, mely igény szerint akár egyedi állandó értéken is tartható az ATITool segítségével.

Az új változat a hibajavításokon túl bővült a legújabb ATI videokártyák, illetve néhány gyártó által alkalazott egyedi rendszermonitor-megoldások (pl. Abit μGuru) felismerésének lehetőségével.

Felhívjuk a figyelmét mindekinek, hogy az ATITool túlhajtó program alkalmazása nem rendeltetésszerű használatnak minősül, ezért mindenki csak saját felelősségére vegye igénybe a szolgáltatásait!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés