Hirdetés

TRENDnet 500 Mbps Powerline adapterek – párban mindössze 99 dollár

Alig egy hónapja adtuk hírül, hogy TRENDnet modernizálja 200 Mbps sebességű Powerline adapterét (TPL-306E), most pedig az 500 Mbps-os részleg is megkapta a frissítést. A Powerline adatátvitel egyre népszerűbb, és sok szituációban a Wi-Fi kapcsolat életképes alternatívájaként bevethető. A kommunikáció ezekkel az adapterekkel egyenletesebb teljesítményt nyújthat, mint vezeték nélküli esetben, mivel a helyi elektromos hálózatot használva jeltovábbításra lényegében vezetékes összeköttetést kapunk. Ugyanakkor a sávszélesség drasztikusan redukálódhat, ha megszakítókon és hosszabbítókon vezet az út a többi félhez.

Egy hasonló termék tesztelésénél már megállapítottuk, hogy ugyan a névleges sávszélességet meg sem közelítik, de még így is remek teljesítmény érhető el egy 500 Mbps-os kiépítéssel, még a legszerencsétlenebb esetben is megbirkózik a nagyfelbontású videók streamelésével, ha pedig ügyelünk a tiszta jelútra, akkor akár egyszerre több folyam párhuzamos kezelése sem okoz számára gondot. A 2012-es CES alkalmával bejelentett TPL-406E legfontosabb fejlődése, hogy mérete lényegesen kisebb, így csökkentve az esélyét annak, hogy több környéken lévő aljzatot kitakarva blokkolja azok használhatóságát.

Konfigurálása nem igényel külön szoftver telepítését, az adapterek egy gombnyomásra összeszinkronizálják magukat, paranoiások a Sync gomb további nyomkodásával bármikor új titkosítási kulcsot generáltathatnak. A TRENDnet TPL-406E vételára 59,99 dollár, vagyis a dupla sebességért csupán 5 dollár felárat kérnek a 200 Mbps-os TPL-306E-hez képest, ráadásul csomagban még olcsóbb, a két adaptert tartalmazó TPL-406E2K ára 99 dollár. Mindannyian április környékén érkeznek a boltok polcaira.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés