Hirdetés

Megzuhant gaming monitorok piaca

A TrendForce szerint ugyanakkor már jövőre növekedés jöhet.

A TrendForce kiadta legfisebb piackutatását, amely specifikusan a játékosoknak szánt monitorokra fókuszál. Ez volt az a szegmens, amely a 2016-os esztendő óta csak növekedett éves szinten, 2022-ben azonban 13%-os visszaesést produkált a 19,8 milliós eladási adattal.

(forrás: TrendForce) [+]

Az előrejelzés szerint azonban már 2023-ban újra növekedés jöhet, méghozzá nagyjából 5%-ost jósol a piackutató vállalat. Ez a TrendForce szerint ezt a változást három tényező fűtheti: egyrészt a gyártók lecserélik a 75 Hz-es frissítést alkalmazó termékeiket 100 Hz-esre, másrészt a harmadik negyedévben megrendezik az Esport szempontjából fontos Hangzhou Asian Games eseményt, harmadrészt pedig Kína lassan feloldja a Covid-19 miatt hozott korlátozásokat, ami újra életet lehelhet az ottani internetkávézókba.

A piac eloszlását tekintve továbbra is a VA és az IPS uralkodik, a TN panelnek lassan leáldozott, az OLED-nek pedig nem volt ideje kiteljesednie. A frissítési frekvencia tekintetében a nagy többség ragaszkodik 120 és 180 Hz közötti tartományhoz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés