Hirdetés

Transmeta CPU-k a Smart Display-ben

A hír "csupán" annyit jelent, hogy a jövőben megjelenő Microsoft Smart Display készülékekben Transmeta processzorok fognak dolgozni. Mivel a Transmeta termékei rendkívül keveset fogyasztanak és teljes terhelés mellett is alig termelnek hőt, kiválóan megfelelnek erre a feladatra. Ráadásul elég teljesítményt nyújtanak ahhoz, hogy elfussanak rajtuk a jövőbeni alkalmazások is. A processzorok további előnye, hogy rendelkeznek egy beépített MPEG-2 és -4, illetve Windows Media Video 8 és 9 dekódoló egységgel.

A Microsoft Smart Display nevű terméke nem más, mint egy hordozható és "intelligens" képernyő, amelyen egyszerű műveleteket végezhetünk el billentyűzet és egér nélkül és amely WLAN-on keresztül irányítja a dolgozó PC-t. Természetesen adott esetben egy bármilyen számítógéphez mellékelt, hagyományos kijelzőként is használható.

Az AMD mindeközben az Alchemy-Au1500 CPU-n alapuló úgynevezett Alchemy Solutions Portable Media Reference Design Kit (RDK) prototípusát igyekszik létrehozni, amely majd méltó ellenfele lehet a Smart Display-nek. Az AMD terméke is rendelkezik ugyanis MPEG-1, -2 és -4, illetve Windows Media Video 8 és 9 formátumok lejátszását elősegítő támogatással. Az AMD által fejlesztett RDK előnye azonban a Smart Display-jel szemben, hogy az MP3-fájlokkal is elboldogul és hogy a Remote Desktop Protocol-nak (RDP) köszönhető akár Windows XP operációs rendszert futtató PC-t is vezérelhetünk vele.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés