Hirdetés

Hamisítás ellen védett AMD processzorok?

Az X-Bit Labs szerint főleg Kelet-Európában, Oroszországban és Ázsiában terjednek a hamisított AMD Athlon CPU-k. A PC-Watch nevű internetes oldal már be is mutatta az első fotókat azokról az új processzorokról, amelyeknél az L-híd már teljes mértékben a védőréteg alá került.

Az AMD így akar reagálni arra, hogy sok CPU-barkácsoló jelentős mértékben tuningolt Thoroughbred processzorokat árul, amelyek feliratai ráadásul szintén nem egyeznek meg a gyáriakkal, ezáltal - a márkanévre gyakorolt kedvezőtlen hatás mellett - bevételkiesést okoznak a gyártónak. A cég szerint a változás nem az otthoni "hobbituningolókat" érinti igazán, mert ők továbbra is manipulál(hat)ják majd a különböző hidakat.


Forrás: www.computerbase.de


Forrás: www.ccomputerbase.de


Forrás: www.computerbase.de


Forrás: www.computerbase.de


Forrás: www.computerbase.de

Még kérdéses persze, hogy a védelmet beépíti-e majd az új termékeibe az AMD, ám igazán logikus lenne ez a lépés. A vesztes az ily módon tuningolt processzorok esetében ugyanis elsősorban a vevő, aki nem veszi (nem is veheti) észre, hogy egy könnyen instabillá váló CPU-t fogott ki, a feliratok ugyanis erről mit sem árulnak el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés