Hirdetés

További részletek a Radeon X1950-ről

Már csak néhány hetet kell várni az ATI Technologies új felsőkategóriás videokártyáinak első példányaira – derül ki a DailyTech weboldal riportjából. A hírportál egy az ATI által kiküldött belső dokumentációra hivatkozva tett közzé részleteket a kanadaiak következő nagyágyújáról. Múlt héten más forrásból lapunk is beszámolt az új kártyák augusztusra várható érkezéséről, a DailyTech ugyanakkor tudni véli, hogy a Radeon X1950 XTX és X1650 Pro mellett egy újabb, olcsóbb Radeon X1900-változat is napvilágot láthat.


Így néz majd ki állítólag a Radeon X1950 XTX
Forrás: DailyTech

A csúcskártyából az előzetes információk szerint két változat érkezik majd „XTX” és „CrossFire” típusjelzéssel, utóbbi értelemszerűen a kétkártyás rendszerek felépítéséhez lesz majd elengedhetetlen. A kártyák a korábbi modellekhez képest esztétikusabb és halkabb hűtést kapnak, mely egyaránt hűti majd a grafikus processzort és az 512 megabájtnyi, Hynix vagy Samsung márkájú GDDR4 memóriát. A grafikus alrendszer órajeleit továbbra sem ismertette a gyártó, a spekulációk szerint azonban 650 MHz körüli frekvenciát ér majd el a GPU – ettől a különböző márkák saját belátásuk szerint eltérhetnek bizonyos kereteken belül –, a memória elméleti maximuma pedig akár 1,6 GHz (effektíve 3,2 GHz) is lehet – legalábbis a Samsung szerint az új GDDR4 memóriákkal ez az órajel is problémamentesen elérhető.

A DailyTech információi szerint heteken belül piacra kerülhet egy, a jelenleginél olcsóbb (300 dolláros árszintre pozicionált), 256 MB memóriát tartalmazó Radeon X1900 XT-változat is, az 512 MB-os modellhez képest változatlan órajeleket kínálva.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés