Hirdetés

Tovább rádiózik a Sangean

A rádióiról elhíresült Sangean sem maradhatott le a karácsonyi rohamról. A vállalat még idén elérhetővé teszi az RCR-10 jelzésű, iPod dokkolóval ellátott ébresztőrádiót, melyen a pontos időt a felhasználó egy méretes LCD kijelzőn követheti nyomon. A megjelenítő fényereje szabályozható, így éjjelre visszafogható a fényessége. A termék úgynevezett atomidős órabeállítást használ, vagyis az időt sosem kell kalibrálni, azt ugyanis a készülék automatikusan elvégzi. A dokkolóba helyezett iPod tölthető is, továbbá két AA elem is helyezhető bele. Ezek ugyan nem húzzák sokáig, de áramkimaradások esetében jó szolgálatot tehetnek.

Sungean RCR-10
Sangean RCR-10

A fekete és fehér színekben érkező, 1,3 kg-os termék öt AM és öt FM-RDS (digitális) rádióhelyet képes eltárolni. A hangok a két darab egyenként 8 wattos hangszórókon szólalnak meg, miközben a magas és a mély hangszín külön szabályozható. Tartozék még a távirányító, a csatlakozók között pedig jack be- és kimenetet, illetve sztereó fülhallgató kimenetet találunk. A Sangean RCR-10 ajánlott bruttó fogyasztói ára 36 000 forint lesz.

Szintén decemberben érkezik a Sangean SR-35 névre keresztelt zsebrádió. A 70 x 125 x 33 mm-es készülék alig 170 grammot nyom, és egy 2,25 hüvelykes méretű hangszóró fért rá, mely 8 ohmos impedenciával rendelkezik, és 120 mW-os teljesítményre képes. A két darab AA-s ceruzaelemről működő terméken AM és FM rádióhelyeket kereshet a felhasználó egy analóg skála és egy teleszkópos antenna segítségével. A feketére festett eszközért 5000 forintot kell majd fizetni.

Sungean SR-35
Sangean SR-35

Az ünnepek után is szolgál meglepetéssel a Sangean. Várhatóan januárban érkezik a WR-5 jelzéssel ellátott asztali rádió, mely természetesen olyan iPod dokkolóval is rendelkezik, ami töltheti az eszközt. A termék a RCR-10-hez hasonló LCD kijelzőt kapott, vagyis könnyek olvasható a rajta megjelenő tartalom, és a fényereje is állítható. Hat-hat memóriahely lesz a kedvelt AM és FM-RDS rádióállomások számára, a kényelemért pedig a melléket távirányító felel. A készülék az áramkimaradásokra is fel van készítve, ám itt nem kell túl hosszú üzemidőre számítani.

Sungean WR-5
Sangean WR-5

Az 1,7 kg-os Sangean WR-5 két darab 2,25 hüvelykes átmérőjű hangszórót kapott, melyek impedenciája 6 ohm. A magas és a mély hangszín igény szerint, akár külön is állítható, továbbá a rendszer 3D-s audioeffekteket is alkalmaz a jobb hangzásvilág érdekében. Az igényes külsővel megáldott készülékért várhatóan 50 000 forintot kell majd fizetni.

Végül, de nem utolsó sorban hamarosan megjelenik a Sangean DAR-100 jelzésű digitális MP3 felvevő, mely képes mindenféle külső bemenetről (telefon, vonalszintű bemenet esetleg mikrofon) vagy a beépített nagyérzékenységű sztereó mikrofonjáról SD kártyára illetve USB pendrive-ra rögzíteni MP3 formátumban. Az állomány minősége egyénileg szabályozható 64, 128 vagy 192 kbps-os paraméterek erejéig. A 180 x 51 x 131 mm-es készülék a zsebben ugyan nem fér el, de az MP3 és a WMA fájlokat képes lejátszani, vagyis kisebb zenedoboznak is tekinthető, amennyiben a nem túl combos hangszóró megfelel a felhasználó igényeinek.

Sungean DAR-100
Sangean DAR-100

A termék vezérlése az LCD kijelző segítségével történhet, továbbá az USB 2.0 portja segítéségével számítógéphez is lehet csatlakoztatni. A telefonbeszélgetések és üzleti tárgyalások rögzítésére ajánlott Sangean DAR-100 januártól lesz elérhető, várhatóan 40 000 forintos árcédula mellett.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés