Hirdetés

Tovább bővül az Acer ConceptD monitorsorozata

Az 1 ezredmásodperces válaszidővel és PANTONE hitelesítéssel rendelkező CM2241W már kapható, igaz, egyelőre csak az Egyesült Államokban.

Az Acer az Egyesült Államokban piacra dobta a ConceptD szériát erősítő, CM2241W jelölésű monitorát, amely a sorozat többi tagjához hasonlóan elsősorban a tartalomgyártók számára lehet érdekes. Ezt mi sem jelzi jobban, minthogy az 1920x1200 pixel felbontású, 24 hüvelykes IPS panel a PANTONE hitelesítés mellett 99%-ban lefedi az sRGB színteret, de az AdobeRGB, Rec.709 és SMPTE-C támogatás sem egy rossz tulajdonság, ahogy a gyártó állítása szerinti 2-nél kisebb Delta E érték sem.


[+]

A 350 nites maximum fényerőre képes megjelenítő 75 Hz-es képfrissítési rátával és 1 ezredmásodperces válaszidővel rendelkezik, így alkalmanként némi játékkal is lezárhatjuk a munkaidőt. A CM2241W támogatja az Acer Display Widget szoftvert, amelyben az alapvető beállítások mellett a profilozást és az ablakok elrendezését is megoldhatjuk, mindezt a Windows operációs rendszeren belül, egér segítségével, így nincs szükség apró joystickokkal való bohóckodásra.


[+]

Az eszköz hátoldalán két HDMI 1.4, egy DisplayPort és három USB 3.0 csatlakozót találunk, de természetesen itt csatlakozik a monitorhoz annak talpa is, mely állítható magasságú, dönthető és forgatható is, sőt, pivot mód használatára is lehetőséget ad. Tartalomgyártó monitor létére meglepő módon egy sztereó hangszórópárt is beépítettek a tervezők, így nem feltétlenül kell fülest használnunk munkánk során, bár egy jack kimenetnek azért még örültünk volna, hogy ha mégis indokolttá válik egy fejhallgató viselése, azt elég legyen csak a monitor hátuljába bedugni.


[+]

Az Acer ConceptD CM2241W tehát már kapható a tengerentúlon 400 dolláros áron, az Európai bevezetéssel kapcsolatban azonban nem találtunk információkat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények

Hirdetés