Hirdetés

UHD felbontású Toshiba monitor profikra szabva

A Toshiba bejelentette, hogy piacra lép egy elsősorban professzionális felhasználók igényeihez igazított 32 hüvelykes képátlóval bíró Ultra High Defintion felbontást kínáló monitorral. A japánban készülő, TUM-32PRO1 a cégtől kapott információk értelmében nagy betekintési szöggel büszkélkedhet, és az ipari szabványnak tekinthető Adobe RGB színskála 99%-val kompatibilis, azaz a megnövelt színtartomány segítségével a nyomtatott anyagoknak szinte teljesen megfelelő színvisszaadás lehetséges, így a monitor kiadók számára is hasznos lehet.

Toshiba TUM-32PRO1
Toshiba TUM-32PRO1 [+]

A két HDMI, és egy-egy DisplayPort, USB, Ethernet és 3,5 mm jack csatlakozóval felszerelt készülék 10-bites megjelenítésre, így akár 1,073 milliárd különböző szín visszaadására is képes. Ellátták olyan beépített képmódosító eljárásokkal, amelyek elméletben képesek a képminőség feljavítására, támogatja például az alacsonyabb felbontású anyagok felskálázását, míg az SMPTE-C és EBU ipari szabványokkal is kompatibilis készüléken a mozi- és tévé üzemmódoknak köszönhetően úgy is megjeleníthetőek videók, ahogy azok egy hagyományos tévékészüléken is láthatók.

Tükröződésmentesítő bevonata csökkenti a külső fényforrások okozta csillogást, így azok a felhasználó tevékenységét nem befolyásolják, de pluszban még kávára szerelhető árnyékolóval is felszerelhető, ami jár a csomaghoz – akárcsak az X-Rite színkalibrációs eszköze. Ezen felül a kijelzőpanel egyedileg szabályozható zónákkal rendelkező, Direct LED-es technológiájú háttérvilágítást kapott, ami a backlight scaninggel kiegészítve gyors képfrissítést tesz lehetővé, csökkentve a lendületes mozgások okozta elmosódás hatásait. A kijelző saját fejlesztésű vezérlőáramköre homogenitáskorrekcióra is képes, azaz a színvisszaadást és a fényerősséget a teljes kijelzőn automatikusan állítja be a megfelelő értékre.

A vállalat hazai képviseletét megkérdeztük arról, hogy nagyjából mikor és milyen áron kerülhet majd a magyarországi boltokba a termék, de ezzel kapcsolatban egyelőre nem tudtak konkrétumokkal szolgálni.

Előzmények

Hirdetés