Hirdetés

Költséghatékony, 11,6"-es Toshiba Satellite NB10 notebookok érkezőben

A Toshiba a múlt héten jelentette be Satellite és Satellite Pro NB10 notebookjait, melyekkel elsősorban a kis méretű, de költséghatékony készülékekre áhítozó, általános igényekkel rendelkező vásárlókat célozzák meg. Az alapkiépítésben 1,3 kilogrammos masina mérete mindössze 284 x 208,6 x 21,5 milliméter, tehát 11,6"-es kijelzőt kapott, mely HD (1366x768 pixel) felbontás megjelenítésére képes. Opcionálisan tíz ujjal tapicskolható érintős változat is hozzáférhető lesz (NB10t), amivel még inkább ki tudjuk használni az előre telepített Windows 8 képességeit. Megjegyzendő, az érintőkijelzővel a gép tömege 1,5 kilogrammra, vastagsága pedig 25,1 milliméterre hízik.


[+]

Ami a hardvert illeti, az NB10 széria a netbookos időket idézi, hiszen Atom platformot kap, de ezúttal a Toshiba az új Bay Trail-T mellett tette le a voksát. Az alapmodell a 2 GHz-en működő kétmagos Celeron N2810-zel érkezik, az erősebbik modell pedig a hasonló paramétereket felvonultató, de megduplázott gyorsítótárral (2 MB) rendelkező Pentium N3510-et kapja meg. Emellé 4 GB DDR3L RAM-ot, 500 GB-os merevlemezt kapunk, de van még kétsávos Wi-Fi + Bluetooth 4.0-s vezérlő és Ethernet csatlakozás, SD kártyaolvasó, illetve HD webkamera beépített mikrofonnal és sztereó hangszórók DTS Sound Studio funkcióval.


[+]

Csatlakozók terén 1 darab USB 3.0-s és 2 darab USB 3.0-s aljzatból gazdálkodhatunk elsősorban, képkimenetekből pedig D-Sub és HDMI található a házon, továbbá egy kombó jack aljzat is került rá.


[+]

Az ezüstben (Satellite NB10) és feketében (Satellite Pro NB10) hazai kezdőára egyelőre 119 900 forint körül alakul, ami a bolti megjelenésig (ez november végén esedékes) még jelentősen változhat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés