Megújult dizájnnal érkeznek a Toshiba asztali Blu-ray lejátszói

Messze vannak már azok az idők, amikor a Toshiba a HD-DVD sereg vezéreként a Blu-ray tábor ellen vezette hadseregét. A cég elismerte vereségét, és jó ideje már maga is kínál Blu-ray lemezek kezelésére képes optikai meghajtóval ellátott termékeket. A vállalat 2013 első félévre négy új, ilyen jellegű modellel készül, amelyek mindegyike egy teljesen új dizájnkoncepcióba tartozik. E formatervezés vonalat a lekerekített sarkok, és a körök határozzák meg, amelyek a gyártó szerint kiemelik a berendezések légies és kompakt megjelenését.

Toshiba BDX3400SE
Toshiba BDX3400SE [+]

Légiesnek talán túlzás lenne nevezni egy ilyen asztali lejátszót, de az tény, hogy jól esik a szemnek a változatosság a mostanában eluralkodó, egyenesekkel és derékszögekkel operáló minimalista stílus után. A négy termék mindegyike megkapta a cég smart tv rendszerét, azaz biztosítja különféle internetes tartalmak, így például a YouTube vagy a Picasa elérését, de ez ma már nem számít újdonságnak. Emellett a BDXL szabványon kívül képesek az összes jelenleg használt 2D formátum lejátszására, legyen szó Blu-ray, DVD vagy CD lemezről.

Toshiba BDX5400KE
Toshiba BDX5400KE [+]

A fekete BDX2400KE képviseli a belépő szintet, hiszen ebből a modellből hiányzik a beépített Wi-Fi, és a 3D tartalmak kezelésére sem képes. Az ezüst színű BDX3400SE szintén csak a kétdimenziós anyagok lejátszását biztosítja, viszont már rendelkezik beépített WiFi-vel. A BDX4400KE ugyan már boldogul a háromdimenziós állományokkal, viszont a vezeték nélküli kapcsolat megteremtését, csak egy USB-n keresztül csatlakoztatott Wi-Fi stick használatával együtt teszi lehetővé. A fekete és ezüst színű, alumínium készülékházzal bíró BDX5400KE a legnagyobb tudású modell mind közül. Ebben megtalálható az integrált Wi-Fi, illetve a 3D korongok lejátszása sem ütközik akadályba. Az utóbbi két termék támogatja a Miracast szabványú adatátivtelt, amelyek segítségével videó és más multimédiás tartalmak vezetékek használata nélkül oszthatóak meg a szabványt támogató eszközök között. A vállalat egyelőre nem árulta el, hogy új asztali Blu-ray lejátszói mikor kerülnek a boltokba, és mennyi pénzt kell majd értük fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés