Hirdetés

Indul a világ első Blu-ray minőséget kínáló online videotékája

Az Online filmkölcsönző szolgáltatások egyre komolyabb szerepet játszanak az otthoni szórakoztatásban, elég csak a Netflix vagy a Vudu sikereire gondolni. Még hazánkban is vannak ilyen jellegű kezdeményezések, bár tény és való, hogy a kínálat meg sem közelíti azt, ami mondjuk Japánban, az Egyesült Államokban vagy a nyugat-európai országokban a felhasználók rendelkezésére áll.


[+]

Eddig is elérhetőek voltak ily módon HD tartalmak, azonban a Blu-ray technológia által kínált minőséget nem sikerült megugrani. Most viszont a Kaleidescape bejelentette, hogy hivatalosan is megnyitja felhőalapú kölcsönző/vásárló szolgáltatását, ahonnan elérhetőek a Blu-ray szintjét hozó filmek is. A Full HD-s és 24p-s tartalmak Dolby TrueHD vagy DTS HD Master Audio hangsávokkal érkeznek, azaz a hangzásra sem lehet majd panasz. Természetesen az egyes alkotások elérhetőek alacsonyabb minőségben is, és ilyenkor kevesebbet kell értük fizetni.


[+]

A Kaleidescape boltja az UltraViolet másolásvédelmi és terjesztési szabványt használja, azaz minden olyan eszközről, tehát rengeteg tabletről, számítógépről, okostelefonról, notebookról lejátszhatók a filmek, amelyek támogatják az említett technológia kezelését. Ez mind szép és jó, az viszont egyelőre gondot jelent, legalábbis számunkra, hogy az UltraViolet szolgáltatás, így tehát a Kaleidescape boltja Magyarországon, illetve még számos európai országban sem érhető el. Viszont jó jel, hogy a cég a hírek szerint intenzív terjeszkedésbe kezdett kontinensünkön is, ennek köszönhetően hamarosan Németországban, Franciaországban és a Benelux országokban is megoldott lesz a hozzáférhetőség.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés