Toshiba blog: termékek strapabírásának próbája, nem éppen hétköznapi formában

A technikai cégek és gyártók gyakran készítenek reklámspotokat, kisfilmeket, melyek többsége idehaza sosem kerül adásba, pedig vannak közöttük igen frappánsak, sőt kifejezetten viccesek, humorosak, amelyekre mindenképp érdemes rászánni egy kis időt. A Toshiba sem marad ki ebből a sorból, akik két "félőrült" stílusban játszó színésszel, Mattel és Jamie-vel kalauzolnak végig bennünket ál-Brainiac stílusban a termékeik strapabíróságán, vagy éppen gyorsaságán, mely nem mindig jár éppen sikerrel. Teszik mindezt meglehetősen mulatságos formában, valós (nem szimulált) környezetben.

Sajnos abból kifolyólag, hogy nem hazai piacra szánt produkciókról van szó, a videók nyelve angol, de különösebb angoltudás nélkül is élvezhetőek. Mindenesetre minden videóhoz adunk egy pár mondatos támpontot, hogy azok is élvezzék, akik nem művelik ezt a nyelvet.

Toshiba Encore tablet jégtömbbe zárva: Egy 1 x 1 x 1 méteres jégtömbbe fagyasztott Toshiba Encore tablet -30°C-os hűtőkamrába zárta Mattet szerencsétlen Jamie-vel együtt, aki unalmában jégszobrot faragott a tömbből. Szegény Jamie-nek kicsit megárthatott a hideg, a videó végén ugyanis az egyik jégtömbről azt hiszi, hogy egy hordozható boombox (zenedoboz).

Diszkoszvetés Encore tablettel: Matt egy olimpiai számban, a diszkoszvetésben teszi próbára az Encore tabletet. Pontosabban ebben az esetben a diszkosz a táblagép, melynek elhajításával szimulálják, hogy mi történik, ha a tabletet leejtik 40 centiméter magasból. A teszt egy kicsit komolyabb kihívást jelentett, hiszen 17 méternyi repülés után ér földet, amit a kijelző egy kisebb repedéssel "hálált meg", de az eszköz használható maradt.

Toshiba Portégé Ultrabook és a teniszlabdák esete: Még egy sportos megpróbáltatás, ezúttal a leválasztható kijelzős Portégé Ultrabookkal. Pontosabban a gép zsanérjai vannak a középpontban, melyeknek ki kell bírniuk 25 kilónak megfelelő rájuk ható erőt. De vajon azt is kibírja, ha Matt teniszbajnoknak képzelve magát száguldó teniszlabdákkal bombázza?

Toshiba Portégé Ultrabook folyadékállóság tesztje kutyanyállal: A szóban forgó Ultrabook billentyűzetének 50 milliliter folyadéknak (víznek) kell ellenállnia. Nos, Matt és Jamie egy szelet bacont segítségül hívva egy kicsit komolyabb szerves anyaggal tesztelték a gép tudását.

Toshiba Portégé Ultrabook az autómosóban: Rendben, 50 milliliter kutyanyál semmiség, de mi a helyzet, ha 190 liter nagynyomású vízzel kínáljuk meg egy autómosóban? Nos, minden azért nem sikerülhet...

Azóta történt

Előzmények