Indul a Toshiba blog!

Újabb gyártót üdvözölhetünk tematikus blogkínálatunkban! Mostantól havi négy alkalommal jelentkezünk a nagy múlttal rendelkező japán vállalat, a Toshiba érdekességeivel, technológiai- és termékbemutatóival, valamint újdonságok és akciók bejelentésével. Reményeink és a Toshiba reményei szerint a bloggal sikerül kialakítani egy kommunikációs fórumot a vásárlók, a felhasználók és a vállalat között. Ami a kínálatot illeti, blogunkban maradunk az IT és szórakoztatóelektronikai vonalon, így a felhozatalban többek között notebookok, tabletek és kiegészítők, valamint tévék, lejátszók és hangprojektorok fognak szerepelni – tehát ebből kifolyólag példának okáért klímateszt vagy éppen orvosi műszerek próbája sajnos (vagy mások szempontjából éppen szerencsére) nem lesz.

A Toshiba jelenleg használt emblémája és mottója
A Toshiba jelenleg használt emblémája és mottója

Mielőtt azonban a sűrűjébe csapnánk, egy gyors ismertetőt szeretnénk adni a fiatalnak éppenséggel nem nevezhető japán vállalatról, melynek nevét az egész világ ismerheti! Kevesen tudják például, hogy a Toshiba név több szó összetételeként alakult ki és ma ismert formájában (Toshiba Corporation) csak 1978 óta használják, sőt még ennél is később, 1984-ben vált hivatalossá. Előtte Tokyo Shibaura Electric névre hallgatott, mely a Shibaura Szeiszakuso és a Tokyo Denki 1939-es egyesülésekor jött létre, és ebből a névből származik (Tokyo Shibaura) a jelenlegi elnevezés is.

Toshiba termékportfólió: a kínálat egy apró darabkáját teszik ki a végfelhasználók számára készített eszközök
Toshiba termékportfólió: a kínálat egy apró darabkáját teszik ki a végfelhasználók számára készített eszközök [+]

Mára a Toshiba a csúcstechnológia területén a világ élvonalába tartozik. Fejlett elektronikai és elektromos termékek, rendszerek sokoldalú gyártója, megoldásszállítója és forgalmazója is egyben. A cégcsoport termékskáláján a digitális fogyasztói termékek, LCD tévékészülékek, notebook, számítógépek, bolti megoldások és multifunkciós nyomtatók mellett megtalálhatók az elektronikus berendezések és alkatrészek, félvezetők, tárolórendszerek és anyagok, valamint energiatermelő rendszerek, ipari és társadalmi infrastruktúra rendszerek, egészségügyi valamint háztartási berendezések, liftek és mozgólépcsők is. A konszern napjainkban 590-nél is több céget számláló nemzetközi hálózattal rendelkezik, világszerte mintegy 206 ezer dolgozót foglalkoztat, az éves árbevétele pedig meghaladja a 61 milliárd dollárt.


A Toshiba minden technológiát érintő szektorban ott van; például Párizs legnagyobb múzeumának, a Louvre-nak a LED-es világítását is a Toshiba szállította!

De hogy honnan indult, mennyi idő alatt, milyen kacifántos úton és mekkora áldozatok árán érte el mai ismert formáját a nagyvállalat, azt a következő bejegyzésben mutatjuk meg. Érdemes lesz velünk tartani, hiszen egészen az 1800-as évekig repítjük vissza olvasóinkat!

Azóta történt