Hirdetés

Már 2,4 TB-nyi adatot is tárolhat a Toshiba gyors HDD-családja

Az új generációs AL15SE sorozat részeként opcionálisan elérhetők a SIE modellek is.

A Toshiba bővítette a nagy teljesítményére és megbízhatóságra koncentráló, percenként 10 500 fordulatot teljesítő HDD-it, így bemutatkozott az új AL15SE sorozat. Ezek a 2,5 hüvelykes, 15 mm magas megoldások a nagyvállalati környezetbe valók, erről árulkodik a 12 gigabites SAS dual-port interfész is.

Az előző generációs AL14SE HDD-khez képest az új termékcsalád leginkább a kapacitás és a teljesítmény tekintetében újít, ugyanis mostantól lesz 2,4 TB-os verzió is, amely akár 15%-kal is gyorsabban dolgozhat az előző csúcsmodellnél. Persze ha nincs szükség ekkora kapacitásra, akkor akár 600 GB-ig is le lehet menni, ami nyilván költségkímélőbb. Az Advanced Format verziók 4Kn és 512e szektorméretet kínálnak, de a Toshiba gondolt más igényekre is, így lesznek 512n szektorméretű változatok, amelyek 300 és 1200 GB közötti kapacitással érhetők el.

Ha ezek között még mindig nem találná meg az érdeklődő a megfelelő HDD-t, akkor opcionálisan igényelhetők a SIE (Sanitize Instant Erase) modellek is, amivel pillanatok alatt nullázható a merevlemez teljes tartalma. Az új AL15SE sorozat mindemellett megkapta a persistent write cache technológiát is, ami biztosítja az adatok védelmét váratlan áramkimaradás mellett, ezáltal maguk a merevlemezek kifejezetten alkalmasak a feladatkritikus nagyvállalati környezetekbe.

A Toshiba egyelőre az új generációs modellek mintáit szállítja, de a megjelenés sincs már messze. Sajnos az árazásról nincs pontos adat, viszont a célpiac következtében vastagon fog majd az a bizonyos ceruza.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés