Hirdetés

Vékony asztali médialejátszókkal várja a Mikulást a Toshiba

A Toshiba a jelek szerint azokra is gondolt, akik sokoldalú, viszonylag nagy tudású asztali Blu-ray lejátszót kértek a Télapótól, így november közepe tájt piacra dobnak négy új ilyen jellegű, kompakt kivitelű terméket.

Toshiba DBR-T360
Toshiba DBR-T360

A DBR-T360, a T350, a Z320, és a Z310 között a különbséget a beépített tunerek száma, illetve  az integrált merevlemez tárolókapacitása adja. Az első kettőbe, tehát a T sorozat tagjaiba három digitális tuner, kettő (DBR-T360), illetve egy terabájtos (DBR-T350) merevlemez került. A Z szériába tartozó modelleket pedig két tunerrel, és 2 TB-os (DBR-Z320), illetve 500 GB-os (DBR-Z310) HDD-vel szerelték fel. Ez egyben pedig azt is jelenti, hogy egyszerre több digitális tévéadás rögzítésére is módot adnak. Amennyiben egyébként szükség van rá, akkor az USB porton keresztül csatlakoztatott adattároló eszközökre is fel lehet venni a műsorokat.

Emellett természetesen képesek az azokon található filmek, zenék és videók lejátszására bizonyos korlátok között. Sőt a DLNA támogatásnak köszönhetően vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is készek fogadni az egyes médiaállományokat. Optikai meghajtójuk a BDXL és SACD lemezeken kívül minden Blu-ray, DVD és CD lemez lejátszását biztosítják. Lehetővé teszik bizonyos internetes tartalmak elérését is, ennél azonban némiképp érdekesebb az átalakult EPG.

Új EPG
Új EPG

A Full HD felbontású tévéújságon egyszerre tucatnyi adó 12 órányi műsora látható, amelyek listázhatóak stílusuk szerint, és az időzítés (csatornaváltás vagy rögzítés) is beprogramozható. A műsorokhoz kulcsszavak is rendelhetőek, így elegendő például csak azt beírni, hogy Rögzítés: NFL és ez után az összes amerikai futball mérkőzést felveszik a termékek. Hivatalos árak a szokásoknak megfelelően nincsenek, de a pletykák szerint a DBR-T360 1300, a T350 1100, a Z320 930, a Z310 pedig 800 dollárba kerül majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés