Hirdetés

Töretlen lendülettel bővül az SSD-k kínálata

Lassan már azt is nehéz számon tartani, hogy az OCZ Technologies hányadik SSD családját jelenti be, de továbbra is töretlen lelkesedéssel foglalkoznak új NAND flashchipes tárolók előállításával. A sorban tizenegyedik Solid 2 sorozatot azzal az ígérettel indítják útjára, hogy képes lesz áttörni azt a gátat, ami eddig a legtöbb felhasználót visszatartotta a vásárlástól: az új készülékeknek várhatóan kedvező ára lesz.

OCZ Solid 2 Series
OCZ Solid 2 Series

Az MLC NAND Flash lapkákból felépített Solid 2 SSD-k kétféle, 60 és 120 GB-os tárkapacitással lesznek elérhetők a megszokott, 2,5 hüvelykes méretben, és SATA-300 csatolóval szerelik őket. Az adatátvitel zökkenőmentességét 64 MB gyorsítótár segíti, a felhasznált Indilinx vezérlő pedig ezúttal félgőzzel is képes megbirkózni a rábízott feladattal. Az OCZ új tárolói nem a sebességükről lesznek híresek, olvasáskor maximum 125 MB/s-ot érnek el, íráskor a 60 GB-os 80 MB/s-ra, a 120 GB-os pedig 100 MB/s-ra lesz képes. Mindkét változatra három év garanciát vállal a gyártó.

Patriot KOI
Patriot KOI Apple felhasználóknak

A Patriot az Apple gépek felhasználóit célozta meg új tárolóival. A 2,5 hüvelykes, SATA-300 csatolóval ellátott KOI 128 és 256 GB-os tárkapacitással lesz elérhető. Adatátviteli sebességük olvasáskor eléri a 260 MB/s-ot, írás esetén pedig 180 MB/s-os tempóra képesek, amit részben a fedélzeti, 64 MB-os gyorsítótárnak köszönhetnek. A gyártó az MTBF értékét 2,5 millió órában adta meg, és 5 év garanciát vállal rájuk.

A Super Talent új firmware-verziót bocsátott ki csúcskategóriás UltraDrive GX Solid State meghajtóihoz. Az SLC és MLC NAND flashchipes tárolók vezérlőjéhez készült, 1711-es jelzéssel ellátott frissítés a hibajavításokon kívül egy igen fontos új funkciót is tartalmaz, a TRIM-et. Ez szükségtelenné teszi majd a cég Performance Refresh Tool szoftverének használatát, ami arra volt hivatott, hogy az idő előrehaladtával csökkenő teljesítményt ismét az újszerű állapotnak megfelelően állítsa vissza. Hasonlóképpen átdolgozott firmware-en már az OCZ is dolgozik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés