Hirdetés

Mozgolódás a Solid State meghajtók piacán

Ahogyan az várható volt, a Kingston felfrissítette Solid State meghajtóinak választékát, most az SSDNow V+ sorozattal. Az adattárolók a megszokott, 2,5 hüvelykes kiszerelésben érkeznek, tárkapacitásuk 64, 128 és 256 GB-os lehet, a számítógépekhez pedig SATA-300 csatolófelületen keresztül kapcsolódhatnak.

Kingston SSDNow V+
Kingston SSDNow V+

Az MLC NAND flashchipekből kiépített meghajtók 1 millió órás MTBF értékkel rendelkeznek, adatátviteli sebességük olvasáskor 220 MB/s-os, íráskor a 64 GB-os modell 140, a 128 GB-os 170, a 256 GB-os pedig 180 MB adatot tud rögzíteni másodpercenként. A Kingston már megkezdte az SSDNow V+ sorozat szállítását, a széria tagjaira három év garanciát vállalnak, a 64 GB-os változat 50 670 forintba kerül.

Az OCZ a meglévő SSD-inek fejlesztésével foglalatoskodik, és az Indilinx Barefoot vezérlővel ellátott meghajtók számára hamarosan elérhetővé válik  egy teljesítményjavító firmware-frissítés. Erre azért van szükség, mert az SSD-k – adattárolási jellegükből adódóan – az idő előrehaladtával veszítenek teljesítményükből.

Az új firmware lehetővé teszi azt, hogy az üresjáratok alatt a meghajtó optimalizálja tartalmát, felszabadítva azokat a blokkokat, amelyekben felesleges adatokat tárol. A Hothardware tesztjei szerint már öt percnyi üresjárat is elegendő ahhoz, hogy jelentős teljesítménynövekedés jelentkezzen, egy órányi „pihentetés” pedig újszerű állapotba hozza az SSD-t. A firmware-frissítés egyelőre csak a Vertex termékcsaládhoz készül el.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés