Hirdetés

Tömeges elbocsátás e-mailben és SMS-ben

Már tényleg itt van a XXI. század: egy brit társaság ugyanis - kihasználva a kor technikai vívmányait - SMS-ben és e-mailen küldte meg "elbocsátó szép üzenetét" munkatársainak.

Sajnos valószínű, hogy ennek az Accident Grouptól elbocsátott mintegy 2500 alkalmazott nem nagyon örült, pláne azután, hogy a kiválasztottaknak fel kellett hívniuk az sms-ben, illetve az e-mailen megkapott telefonszámot, ahol egy üzenetrögzítő tájékoztatta őket a részletekről. Aki pedig ezek után nem kapott személyes visszajelzést, az automatikusan ki volt rúgva. Az ügy külön pikantériája, hogy a vállalat kártérítési perekre specializálta magát, dolgozói szakértők az ilyen kérdésekben.

Ám a vesszőfutás ezzel még nem ért véget. A magnószalagon az is elhangzott, hogy a májusi béreket nem tudják kifizetni és az érintett delikvensek - mármint a kirúgott dolgozók - tartsák maguknál a későbbi leadás céljából az iroda- és kocsikulcsokat. A pohár azonban túlcsordult, mert a The Times brit napilap információi szerint a feldühödött elbocsájtott alkalmazottak kifosztották a társaság manchesteri, birminghami és liverpooli irodáit és vittek mindent, ami mozdítható volt: számítógépeket, fénymásolókat, de még kávéfőzőket is -- mondván ez a májusi bérükért "jár" nekik.

A vállalat már amúgy is kétes hírű volt, ugyanis korábban például arra utasították az alkalmazottakat, hogy kövessék a balesetek helyszínére igyekvő mentősöket, hogy mindjárt felvilágosíthassák a sérülteket az esetleges kártérítési lehetőségeikről.

A cég szóvivője a brit sajtónak elmondta: azért döntöttek a furcsa elbocsátási eljárás mellett, mert annyi "esemény" történt egyszerre, hogy nem maradt idő az egyenkénti személyes elbeszélgetésekre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés