Hirdetés

Iomega - szélmalomharc, áldozatokkal?

A csökkenő forgalom miatt a Iomega 200 munkatársától kénytelen megválni. A 850 alkalmazott közel egynegyedét érintő döntésre azért kerül sor, hogy a vállalat túlélhesse az ágazatot jelenleg sújtó válságot. A cég forgalma az előző év azonos időszakában még 145,3 millió dollár volt, míg az idei esztendő második negyedévében a társaság már csak 100,8 millió dolláros forgalmat tudott elérni.

A kiutat azonban nem jelentheti egyedül a létszámleépítés, így újabb termékek megjelenése várható. (éljen a töretlen lelkesedés..) Mára végképp világossá vált, a Zip-meghajtók elveszítették a harcot az optikai adattárolókkal (CD-írók, DVD-írók) szemben. (magyarán ZIP - R.I.P.) A Iomega ezért egy újabb alternatív adattároló formátumon dolgozik(..), ez a Removable Rigid Disk (RRD). Az első prototípusokat már sikeresen tesztelték, sorozatgyártásuk 2004 második negyedévében indul. Az újdonságról további részletek még nem láttak napvilágot.

(a hír érdekessége/tanulsága, h úgy fest, az Iomega vmi alternatíva-keresési kényszerben szenved: rendre széllel szemben "fújja a füstöt", h ne legyünk obszcénok, és ugyan láttunk már Iomega cd-írót is (ha jól emlékszünk..), szóval, próbált ő piac-konform lenni, de vélhetően nehezére esett, mert ezt a -mindenki másnak- kedvező (kitaposott, bejáratott, stb.) csapásirányt rendre elhagyva tör magának utat, babzsizsik a szotyolaraktárban.. az eredmény egyelőre X:0, noha a 100 milliós forgalom azért mintha még elég szép szám lenne így is. mi persze drukkolunk, hiszen patinás cég az Io, bukása megviselné érzékeny lelkünket..)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés