Hirdetés

Több mint 400, PlayStationre kiadott játék válik játszhatóvá PC-n

A Sony hivatalosan is elismerte, hogy a PlayStation Now szolgáltatást PC-re is elérhetővé teszik.

A Sony PlayStation Now szolgáltatása még az előző év elején rajtolt el, és lehetővé tette, hogy a PlayStation, ezen belül is a PlayStation 3 konzolra kiadott játékok játszhatóvá váljanak az újabb Sony eszközökön, illetve a Samsung egyes okostévéin is.

Azóta a felhős játékplatformon belül már több mint 400 játék futtatható, amennyiben a felhasználó kifizeti a havi 20 dolláros előfizetési díjat. A Sony most a felhasználóbázist igyekszik kiterjeszteni, ugyanis hivatalosan elismerték, hogy a PlayStation Now szolgáltatás elérhető lesz PC-n is. A szükséges kliens Windows operációs rendszerre biztos telepíthető lesz, de a vállalat vizsgálja a többi PC-s operációs rendszert is, ugyanakkor ezek támogatása az elhanyagolható piaci részesedésük miatt nem prioritás.

A PC-s PlayStation Now szolgáltatás startjának időpontja még kérdéses, viszont a legtöbb játékosnak már az a tudat is elég, hogy hivatalos támogatás mellett tudnak majd játszani számos, PlayStation 3-ra megjelent exkluzív címmel, amelyek a minőség tekintetében nem gyenge alkotások.

Sajnos Európán belül a szolgáltatás első körben Angliára, Belgiumra és Hollandiára lesz korlátozva. Jó hír azonban, hogy mindenhol megvásárolható lesz az a hivatalos, 25 dolláros wireless adapter, amivel a DualShock 4 gamepad teljes terméktámogatás mellett köthető PC-re.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés