Hirdetés

Hiánypótló HDD/SSD dokkoló és USB 3.0 kiegészítő a Thermaltake-től

A Thermaltake két termékkel indította útjára a hiánypótló megoldásokat tartalmazó Max szériáját, amivel elsősorban az adatok, pontosabban az adattárolók mozgatását, kezelését, hurcolását és ideiglenes üzembe helyezését kívánják megkönnyíteni. Az egyik ilyen termék a Max 5 Duo SATA HDD Rack, ami egy merevlemezfiók. A ház egyik üres 5,25"-es méretű meghajtórekeszébe illeszthető eszközben két darab fiókot rejtettek el a tervezők. Egyet a 2,5"-es SATA csatolófelületű HDD-k vagy SSD-k számára, míg egy másikat a 3,5"-es, szintén SATA HDD-k részére.

A fiókokba helyezett tárolók SATA adatkábelen kapcsolódnak az alaplapra, áramellátásuk pedig a számítógép tápegységről történik. Hála a hot swap kompatibilitásnak a tárolók kikapcsolás nélküli eltávolítás is lehetséges, az ehhez szükséges leválasztás pedig az Max 5 Duo előlapján elhelyezett kapcsolóval történik, míg a rack gyomrába elhelyezett merevlemezeket a mechanikus kiadókarral kaphatjuk vissza.

Extraként az előlapon két darab USB 3.0-s kivezetést is kapunk, amit az alapon található 20 tűs kivezetésre köthetünk rá. A Max 5 Duo tulajdonképpen egy egyszerű és egyben hiánypótló bővítési lehetőséget kínál azok számára, akik jól bevált számítógépházukat nem akarják lecserélni, de szívesen élveznék a legújabb PC kuckókban már fellelhető HDD/SSD dokkolós megoldást, valamint egyúttal USB 3.0-s kivezetésre is szükségük lenne. A SuperSpeed teljesítmény eléréséhez persze megfelelő alaplapra is szükség van.

A második új termék a Max 5G nevet viseli, ami tulajdonképpen nem más, mint egy külső HDD/SSD ház USB 3.0-s csatlakozóval. A maximum 9,5 mm magas, kizárólag SATA csatolófelületű tárolók beszereléséhez szerszámot nem igénylő kivitelben készülő ház rácsos felépítése segít a hő elvezetésében, így várhatóan a forróbb merevlemezek sem fognak megsülni benne.

A hátoldalon az USB 3.0-s csatlakozósor mellett egy külső tápcsatlakozó is található, ám a gyártó nem tesz arról említést, hogy mellékelne hozzá hálózati adaptert, így használatakor elsősorban a kisebb étvágyú merevlemezek jöhetnek szóba.

Ajánlott fogyasztói árakról egyelőre egyik eszközzel kapcsolatban sem tudunk szolgálni.

Azóta történt

Hirdetés