Hirdetés

A Thermaltake tovább erőlteti nehezen kategorizálható vízhűtését

A gyárilag feltöltött komplett vízhűtések egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, mert vételáruk a jobb léghűtésekkel összemérhető, zajszintben és/vagy teljesítményben mégis sokszor felülmúlják azokat, ráadásul zárt rendszerekről lévén szó karbantartás szempontjából abszolút igénytelenek. A Thermaltake azonban már 2008 óta kínál olyan megoldásokat a Bigwater szériába, amelyek mondhatni átmenetet képeznek a gyárilag feltöltött, kompakt rendszerek és a darabokból összeállított komplex hűtések között.

A család legújabb tagja a Bigwater 760 Pro, amely nem tér el az alapkoncepciótól, inkább csak apróbb módosításokat, finomításokat hoz az elődökhöz képest. A rendszer lelkét képző egység két 5,25”-es külső meghajtóhelyet foglal el, mérete 252,8 x 145,8 x 84 mm, tömege pedig körülbelül 1,5 kg. Ez a doboz foglalja magában az óránként 500 liter folyadékot megforgató pumpát, a tartályt, valamint a 120 mm-es radiátort és az ehhez passzoló ventilátort. Így magának a CPU-blokknak már „csak” a hűtés maradt feladatául, a nikkelezett réz blokk talpát tükörfényesre polírozták.

A hűtő minden forgalomban lévő processzorra felszerelhető, a kompatibilitási listában Intel LGA2011/1366/1155/1156/1150/775 és AMD FM2/FM1/AM3+/AM3/AM2+/AM2 foglalatok szerepelnek, vagyis még a korsodó Intel Core 2 központi egységekkel is párosítható. A ventilátor percenkénti fordulatszáma egy előlapi potméterrel 1600 és 2400 rpm között változtatható, valamint szintén egy előlapi ablakon keresztül győződhetünk meg a tartályban uralkodó vízállásról. Ha ez párolgás vagy bármely más okból a kritikus szint alá csökkenne, akkor egy a tartály tetején lévő csapon keresztül könnyedén utántölthető a rendszer.

A Thermaltake Bigwater 760 Pro vízhűtés érkezési dátuma még ismeretlen, vételára a hírek szerint 150 dollár körül alakul majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés