Hirdetés

Thecus N4810 NAS: lehet két rekesszel több?

A két HDD fogadására alkalmas N2810Pro-ból készült el a nagyobb változat.

A Thecus NAS-ok közül a kétrekeszes N2810 nem ismeretlen olvasóink számára, hiszen nemrégiben mi is letesztelhettük az egységet. Azt azonban meg kell jegyezni, hogy ebből a típusból létezik az N2810 mellett erősebb SoC-cal és több memóriával szerelt Plus és Pro változat is, mely utóbbira még egy HDMI, egy DisplayPort és egy S/PDIF kimenetet is ráaggattak. A most bejelentett négyrekeszes N4810 az N2810Pro kiadáson alapszik, már ami a hardvert illeti, ami lényegében négymagos Intel Celeron N3160 központi egységből, (8 GB-ra bővíthető) 4 GB DDR3 memóriából áll.


[+]

A külső természetesen megváltozott, hiszen összesen négy darab tárolóegység befogadására alkalmas kialakítást kellett készíteni: a kétrekeszes modellel ellentétben a 192 x 172 x 250 milliméteres méretekkel rendelkező N4810-nél a zárható rekeszeket nem függőlegesen, hanem vízszintesen helyezték el. Legfelülre egy kijelzőt építettek, amin figyelemmel lehet kísérni a hálózati tároló állapotát, valamint az alatta elhelyezett négy gombot használva alapvető dolgokat is végre lehet hajtani, például az első üzembe helyezést. A nagyobb ház lehetővé tette, hogy a szellőztetést végző ventilátort is nagyobbra, 92 milliméter átmérőjűre cseréljék. Emellett a három USB 3.0-s port mellé elfért egy negyedik is, ami nem az eddigi modelleken megszokott Type-A, hanem Type-C aljzatot kap.


[+]

Minden más tekintetben a négyrekeszes modell ugyanazt tudja, amit a már tesztelt N2810, kiegészítve az több tároló adta RAID és az extra csatlakozók adta lehetőségekkel. Sajnos a vállalat árra kapcsolatos információval nem szolgált, de várhatóan 450 euró körüli árra lehet számítani.

Előzmények

Hirdetés