Hirdetés

Tévézés mindenhol az RCA DMT270R és DMT336R mobil televízióival

A műsorszórást és tartalomszolgáltatást középpontba állító NAB 2011 rendezvényen mutatták be az RCA új hordozható televízióit, amelyek a digitálisan sugározott adások mellett az Amerikában egyre inkább előretörő Mobile DTV szabványt is támogatják, viszont az analóg jelek kezelésére képtelenek.

RCA DMT336R
RCA DMT336R

A Mobile DTV egyes vélemények szerint a digitális televíziózás jövője lehet, hiszen ma már több, mint hetven regionális szolgáltató programkínálata érhető el, amelynek segítségével a felhasználó specializált információkhoz is hozzájuthat. Például, ha a néző csak egyetlen állam vagy térség időjárására kíváncsi, akkor kiválaszthatja az ezzel foglalkozó adót, így a számára nem fontos adatok el sem jutnak hozzá. A sporttal is ugyanez a helyzet, valamint a hírekkel sincs ez másként. A Mobile DTV tavaly robbant be igazán a köztudatba, de a várt nagy áttörés elmaradt, hiszen 2010 januárjában még arról szóltak a hírek, hogy több száz adó fogható majd ily módon. Valószínűleg a várt eredmények elmaradásban az is közrejátszhat, hogy nem volt elegendő termék a piacon, amely kihasználta volna az eljárásban rejlő lehetőségeket.

RCA DMT270R
RCA DMT270R

Ezen segíthetnek az RCA új eszközei, a 3,5 hüvelykes képátlóval bíró  DMT335R és DMT3336R. Mindkettő típus LED háttérvilágítású LCD kijelzőkkel operál, akkumulátoruk üzemideje négy óra, a különbség köztük, hogy az utóbbi modell képernyője 16:9 arányú és nagyobb a fényereje. Emiatt ára (159 dollár) is magasabb, mint társáé, amelyért 119 dollárt kell fizetni.

A 179 dollárba kerülő hét colos DMT270R 800x480 képpontos felbontás megjelenítésére képes 500:1 kontrasztarány mellett, akkumulátora pedig három órán keresztül bírja a strapát.

Előzmények

Hirdetés