Hirdetés

Tervezz ClickBIOS-t az MSI-nek

A BIOS napjai meg vannak számlálva. Az UEFI felület a következő generációs rendszerek esetében átveszi a régebbi rendszer helyét, és számos újítást hoz. A legnagyobb előnynek a flexibilis bootolási lehetőségek, és a 3 TB-os kapacitású vagy nagyobb merevlemezek támogatása tekinthető, de az idejét múlt szöveges felület is grafikusra lesz cserélve, melyen belül a navigálás egérrel is lehetséges. A kibővült lehetőségek persze egyfajta felhasználóbarát dizájnt is követelnek, és az MSI egy nyereményjáték keretében várja az ötletes megoldásokat.

A vállalat az úgynevezett ClickBIOS funkciót az Intel Sandy Bridge processzorokat támogató alaplapjain szeretné kiterjeszteni, vagyis az új rendszerek már nem fogják a kiöregedett BIOS-t alkalmazni. A verseny keretében a felhasználó tervezhet ClickBIOS felületet, melynek valamilyen módon tartalmaznia kell a GreenPower, az Overclocking, a settings, a games és az utilities menüpontokat. Az MSI tehát egy 1024x768 pixeles felbontású, 32 bites, JPG formátumú képet vár lehetőleg a legjobb minőségben. A nevezéseket közép-európai idő szerint az év utolsó napjáig lehet leadni, vagyis december 31-én mindenképpen kell küldeni egy tervet az alábbi e-mail címre. A szabályzat szerint a művekre január első felében lehet szavazni.

A főnyeremény egy eddig még be nem mutatott Sandy Bridge processzorokat támogató alaplap lesz. A nyertesen kívül még további négy versenyző kap ajándékokat, melyekről az alábbi weboldalon lehet részletes információt szerezni. A tervezésnél érdemes minél jobban átlátható felületet elgondolni, és természetesen az sem hátrány, ha mindez szép is lesz. Az MSI két példát is felhozott, hogy konkrétan milyen stílusú műveket vár, ezekről a képeket a fentebb lehet látni. Egyéb információkat a ClickBIOS hivatalos oldalán lehet találni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés