Hirdetés

Terjeszkedő nVidia...

Eddig ugye kizárólag a TSMC tette ezt. Az nVidia most mégis tárgyalásokat kezdeményezett az UMC-vel arról, hogy a Microsoft XBoxhoz szükséges NV2A (XGPU) grafikus chipeket (0.15 mikronos gyártástechnológiával) az ő gyártósorukon gyártsák. A hír többek között azért is lett felkapott, mert a taiwani verebek csiripelése szerint az nVidia amúgy sincs túl jóban a TSMC-vel mostanság.

Túlozni sem érdemes ugyanakkor, hiszen jelenleg a TSMC az egyetlen, akinek használható 0.13 mikronos gyártósora van. Ugyanez az UMC-nek - jóesetben - jövő év közepén lesz esedékes! Lehet, hogy az nVidia elégedetlen a TSMC kibocsátásával (pontosabban a TSMC nVidia chip-kibocsátásával), de nincs nagyon más választása, mint a TSMC. Ráadásul a TSMC-nek nem az nVidia az egyetlen megrendelője: a VIA sem kis cég (legalábbis nem olyan "pici", mint az nVidia), és a C3/Ezra procik is jól fogynak...

Fordítva sincs gond: a TSMC 0.15 mikronos sorai 100%-os terheltség mellett dolgoznak, egyszerűen nincs kapacitás újabb megrendeléseknek. Kézenfekvő, hogy az nVidia az UMC-hez fordult.

Előzmények

Hirdetés