Hirdetés

Csak nem?! Jön az nVidia nForce?

Úgy néz ki, több hetes késéssel ugyan, de sikerült végre leküzdeni az nForce chipset gyártása közben felmerült minden hibát. Az nVidia szóvivője elmondta, a jövő héten már a viszonteladóknál lesznek az nForce lapkákkal szerelt alaplapok. A nagy alapgyártók (MSI, Abit, Asus, Gigabyte) már 1 hónapja nagyobb mennyiségben hozzáférnek a chipset-hez, ezért gyaníthatóan bálákban állnak már a raktárakban az nForce alapú lapok.

A lapok áráról egyelőre nem lehet semmi biztosat mondani. Mivel az nForce-nak több különböző teljesítményű típusa jelenik meg, ezért az árak is jelentősen szórni fognak. Mint bizonyára sokan tudjátok az nForce az nVidia DDR SDRAM-ot támogató Socket A-s chipset-e, amely egy integrált GeForce2 MX grafikus magot tartalmaz. Attól függően, hogy a lapkára 128 bites vagy 64 bites memória buszt tesznek, illetve hogy ellátják-e Dolby Digital támogatással, drágább vagy olcsóbb (100 dollár - 28-29 ezer forint alatti) alaplapárakra számíthatunk.

A PC összeszerelő cégeknek is kedvező választás lehet egy nForce-szal szerelt alaplap, hiszen annak ellenére, hogy egybeintegrált megoldásról van szó, megfelelő összteljesítményt kínál. A sorban állók között olyan cégek vannak, mint a HP és a Compaq.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés