Hirdetés

Tényleg tempós SSD-t kaphat az új PlayStation

A fejlesztői gép prototípusa a 6 GB/s-ot adatátviteli sebességet ostromolja.

Még április közepén írtunk arról, hogy a Sony először beszélt az új generációs PlayStation konzolról, amely biztosan nem érkezik meg egy éven belül. Az adatok azonban fokozatosan szivárognak arról, hogy az új rendszer mit tudhat, ezúttal például a jelenlegi fejlesztői gépek SSD-jéről szereztünk információkat.

Ez az SSD egy prototípus, amely jelenleg szekvenciálisan 6 GB/s-os olvasási és írási tempót tud megközelíteni, de itt fontos kiemelni, hogy a meghajtók, a firmware, illetve a hardver sem tekinthető véglegesnek. A 4 kB-os blokkokon végrehajtott véletlenszerű olvasási műveletek szempontjából 900 000 IOPS-hoz közelítő érték is elérhető, de sajnos ugyanerről az írás tekintetében már nincs adat, a véletlenszerű adatelérés késleltetése viszont a normál SSD-khez viszonyítva rendkívül alacsony.

A fejlesztői gépben egyébként Samsung NAND vezérlő van, ami alapján a prototípust a Samsung tervezhette, bár ez még nem jelent semmit a végleges konzolra vonatkozóan. Maga a tempó részben megmagyarázható az x4-es PCI Express 4.0-s interfésszel, de az egyéb értékekhez már trükkösebb megoldások kellenek, amelyektől egyébként nincs messze a Samsung nagyvállalati szintre fejlesztett Z-SSD-je, tehát könnyen lehet, hogy a kiindulási alapokat ez jelentette.

A Sony tehát nem tréfált akkor, amikor PC-ket verő adattárolóról beszélt, a prototípus szintje tényleg az a kategória, amivel nehéz lesz tartani a lépést, nem számolva azzal, hogy a végleges specifikációig ez még javulhat is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés