Hirdetés

Teljesítménymorzsák a Sandy Bridge-E processzorról

A DonanimHaber hozzájutott néhány inteles prezentációhoz, mely felfedi, vagy legalábbis sejteti az LGA2011 foglalatba illeszkedő Core i7-3960X jelzéssel ellátott Sandy Bridge-E processzorban szunnyadó erőt. Az említett processzort a piacon lévő, LGA1366 foglalatba illeszkedő Core i7-990X Extreme-hez hasonlították néhány szintetikus mérésben, mint például a CineBench 11.5, POV-Ray 3.7, 3DMark 11, Pro-Show Gold 4.5, illetve 1-2 OEM partner számára fontos program is fellelhető (pl. SPECint_rate mérések).

Mindkét processzor hatmagos és támogatják a Hyper Threadinget, de jelentős különbség, hogy míg a 990X 3,46 GHz-es (Turbo: 3,73 GHz) órajelen jár és 12 MB Smart Cache-el rendelkezik, addig az i7-3960X órajele csak 3,3 GHz, ellenben Turbo órajele 3,9 GHz és 15 MB-os gyorsítótárat kapott.


[+]

A felsorolt programok első csoportjában a Sandy Bridge-E alapú processzor nagyjából 15 százalékos előnyre tudott szert tenni, addig az utóbbiaknál már sokkal nagyobb eltérések mutatkoztak, ami főleg a négycsatornás memóriavezérlőnek tudható be – de nem elhanyagolható az AVX utasításkészlet sem, ami főleg 256-bites lebegőpontos számításoknál tehet jó szolgálatatot.

Messzemenő konklúziót nem érdemes levonni az eredményekből, hiszen a megjelenés még messze van és mért eredmények nem tükrözik a valós felhasználást. Erre valószínűleg csak a processzor megjelenésekor derül fény, vagy ha szerencsénk van, akkor arról is idő előtt szivárognak ki az eredmények.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés