Hirdetés

Teljesen új memóriákkal készül a Rambus

A Rambus még az év elején hintette el, hogy egy olyan új DRAM technológián dolgozik, amely a késleltetés csökkentésére helyezi a hangsúlyt, emellett segít növelni a beépíthető rendszermemória kapacitását. Ebből már sejthető, hogy a vállalat az adatcenterek piacát célozza meg, hiszen ez a két paraméter ott tekinthető kritikus fontosságúnak.

A Rambus a következő hónap során leleplezi magát a technológiát, illetve az eddigi információk szerint arról is beszélnek, hogy kik érdeklődnek a gyártás iránt. Mivel a Rambus újra a JEDEC tagja, így alapvetően szabványosíthatják a koncepciójukat. Előzetesen két cég érdeklődéséről lehet tudni, de név szerint nincsenek említve.

A Rambus egyben cáfolta azokat a pletykákat, amelyek azt valószínűsítették, hogy NVDIMM-hez hasonló koncepción dolgoznak, és a cég kiemelte, hogy a technológiájuk DRAM megoldás, vagyis nem kifejezetten ajánlott adattárolásra. Ezek alapján csak nőtt az újítás iránti kíváncsiság, amelynek nem lesz könnyű befutnia, de ha az aktuális DRAM opciókhoz képest tényleg csökkenti a késleltetést és növeli a kapacitást, akkor az adatcenterek piacán mindenképpen van esélye.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés