Hirdetés

Európába is jön a TCL első MiniLED tévéje

A kínai óriás a IFA-n mutatja be az X10 sorozatot, amelybe az új háttérvilágítási eljárás került.

A TCL az év elején nagy dérrel-dúrral jelentette be, hogy kifejlesztett egy új, MiniLED névre hallgató háttérvilágítási eljárást. Őszre pedig meg is érkeznek az első ilyen rendszert használó modellek Európába is.



[+]

A MiniLED nem ugyanaz, mint a Micro LED vagy a Valódi LED képalkotási technológia, szó sincs arról, hogy minden pixel mögött egy-egy egyedileg vezérelhető RGB LED kapna helyet. A MiniLED csak egy újabb lépés, amivel jobbá tehetik a hagyományos LCD technológiát, hiszen a fénykibocsátó diódák méretének csökkentése révén már 25 000 darabot tudnak elhelyezni az folyadékkristályok mögött. A hírek szerint ezt a temérdek LED-et 1000 egyedileg szabályozható fényerejű csoportba osztották, tehát nem vezérlik mindegyiket egyénileg.

A TCL szerint a MiniLED minden korábbinál nagyobb kontrasztot és színpontosságot biztosít, és ha minden jól megy, mi is meg tudunk igazodni ennek valóságtartalmáról; az eljárást elsőként használó X10 szériát ugyanis a vállalat elviszi a 2019. szeptember 6-án kezdődő IFA kiállításra is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés