Hirdetés

5G-vel oldaná meg a 8K tartalomszolgáltatást a TCL

A vállalat 8K MiniLED QLED tévéit ráadásul még arcfelismerő kamerával is ellátták.

A kínai TCL a világ egyik legnagyobb tévégyártójaként komolyan próbálkozik, hogy megvesse valamikor a lábát a 8K-s televíziók piacán. A cég mérnökei kifejlesztettek egy speciális, MiniLED névre hallgató háttérvilágítási eljárást, amely 25 000 fénykibocsátó diódát tartalmaz, és ezeket 1000, egyedileg vezérelhető csoportba osztottak.


[+]

A vállalat a 8K-s televízióját felszerelte egy beépített, a káva felső részéből előbukkanó kamerával, aminek segítségével lehet videós tartalmakat rögzíteni, videotelefonálni, neten keresztül tanulmányokat folytatni vagy mozgásalapú játékokkal szórakozni, illetve ez lehetővé teszi a felhasználók azonosítását. Utóbbinak köszönhetően automatikusan képes hozzárendelni az egyes beállításokat, alkalmazásokat a készülék előtt ülő nézőkhöz.

A vállalat a 8K-s tartalomszolgáltatást többek között az 5G technológia révén óhajtja megoldani. Meglátásuk szerint a felhőalapú rendszerekből, vagy a 8K kamerákból érkező jeleket a bázisállomások, a TCL 5G Data Terminal Device névre hallgató dobozhoz továbbítják, amely egy USB 3.0-s kábelen keresztül biztosítja azokat a tévékhez.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés