Hirdetés

IFA 2016: videón a jövő videojátéka

Félelmetes fantáziajáték, a főhős te vagy! Köszönhetően a kiterjesztett valóságnak, kamerarendszernek, és a játékosra húzott virtuális fegyvereknek.

A kínai TCL konszern 2016-ban a megszokottnál visszafogottabb standot húzott fel. Az elmúlt években a vállalat ugyanis egy csomó érdekes terméket bemutatott, többek között szemüveg nélküli, pengevékony, illetve gigantikus nagyságú LCD tévét is. Idén viszont egyetlen újdonsággal készültek, az viszont tényleg látványos, és monumentális volt.

Egy nagy videofalat állítottak fel, amelyre rákötöttek egy kamerarendszert, és egy saját szoftvert, amely a kamera által közvetített élő képet kicsit átalakította és végül ez a kép került ki a már említett, LCD-kből álló falra. A felhasználónak nem volt más dolga, mint beállni egy kör közepébe, ezután azonnal átalakultak a karjai lézerfegyverekké, és máris kezdhette kaszabolni a rá támadó ellenséget, úgy, hogy célozni a kezeket mozgatva kellett. Ez így leírva talán egy kicsit bonyolultan hangzik, de a videót megnézve minden érthetővé válik. Nem lenne meglepő, ha az ilyen és ehhez hasonló rendszerek idővel elterjednének, hiszen ki is próbáltuk, és teljesen korrektnek találtuk. Gyors volt, pontos, jól is nézett ki, úgyhogy simán benne van a pakliban, hogy ilyen is lehet a jövő videojátéka.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Előzmények

Hirdetés