Hirdetés

Európába is elhozza a projektorok ellenfelének szánt tévéjét a TCL

A 115 hüvelykes gigász a technikai specifikációk alapján ígéretes darab.

Néhány évvel ezelőtt a tévégyártók egymást próbálták felülmúlni hatalmas méretű televízióikkal. Ekkoriban a Samsung, a TCL, de még a Vestel is előállt 120 hüvelykes, hintaállványon lógó készülékével. Aztán ez a trend elhalt, a cégek a kisebb képátló irányába mozdulnának, de most mintha megint kezdenének kacsintgatni az óriástévék irányába.


[+]

A TCL azt jelentette be, hogy 2024-es esztendő legelején, kitörve a hazai környezetből Európában, illetve Észak-Amerikában is boltokba küldi a világ legnagyobb Mini LED televízióját. Ez egy 115 hüvelykes képátlóval bíró termék, amely Kínában X11G néven kerül a boltokba. A modell 20 000 egyedileg vezérelhető LED zónával bír, a maximális fénysűrűsége 5000 cd/m², legnagyobb natív kontrasztja pedig 7000:1. A panel 3840x2160 képpontos, azaz 4K-s. A konszern a jelek szerint tartja magát ahhoz, hogy a 8K zsákutca, ami azért picit meglepő, hiszen ilyen méretben különösen lenne értelme az extrémen nagy felbontásnak.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Európában mennyit kérnek majd el a termékért, de azt igen, hogy Kínában 80 000 jüan, azaz mintegy 4,1 millió forint az ára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés