Hirdetés

Tbred szorzózár mentesítés - a legegyszerűbben

Sokan tudják, hogy a Thoroughbred magos Athlon XP processzorok szorzózárát nem nehéz kiiktatni, s olyan sorozatok is léteznek, melyeken nincs is ilyen. Amennyiben mi is "lock-mentes" processzort szeretnénk, az egyik lehetőségünk, hogy a CPU-n levő L3 hidak közül az utolsót rövidre zárjuk. Ez a módosítás azonban garanciavesztést okoz, amit sokan el szeretnénk kerülni.

A szerencsésebbek olyan alaplappal rendelkeznek, mely szintén tudja BIOS-ból állítani a szorzót, ám ilyen alaplapból - egyelőre legalábbis - kevés van.

Az X-bit Labs oldalon megjelent egy hír, mely egy harmadik lehetőséget vázol fel. Előnye, hogy nem kell hozzá speciális alaplap, sem a processzoron babrálni. Elég, ha a processzor foglalatán két pontot rövidre zárunk egy megfelelően vékony vezetékdarabbal. Ráadásul mindez 5 perc alatt elvégezhető.

A képre kattintva nagyban látható, hogy melyik két pozícióba kell a vezetékdarabot helyezni:


Forrás: www.xbitlabs.com



A vezetéknek persze olyan vékonynak kell lennie, hogy a processzor lábai is beférjenek mellette. A két pont rövidre zárásának más módjai is lehetnek, például megtehető a processzoron is, vagy az alaplap hátsó oldalán, a forrasztásoknál, de mindegyik megoldás bonyolultabb a képen láthatónál.

A megoldást nem volt módunkban kipróbálni, mindenki csak a saját felelősségére ugorjon neki!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés