Hirdetés

Tavaszváró Lenovo újdonságok

A gyártó tavaszi kompakt termése a helyszínen dolgozó felhasználók kegyeit keresi.

A céges milliőben a vezetőség gyakran alábecsüli, netán figyelmen kívül hagyja az első vonalbeli dolgozók számítástechnikai igényeit, mikor a PC-erőforrásokat allokálják. A Lenovo ezeknek a beosztottaknak szánja az AMD processzorokra épülő Lenovo 14w és 14e Chromebookot, mely gépeket kifejezetten a folyamatos műhelybeli, vagy üzemi padlón történő igénybevétel elviselésére terveztek.

Lenovo 14w Lenovo 14w
Lenovo 14w [+]

A 328 mm széles, 225 mm mély, 17,7 mm vastag és 1,53 kilogrammos, alumínium tetős 14w egy Radeon R5 IGP-vel ellátott kétmagos, négy szálon dolgozó AMD A6-9220C APU-t használ, 1,8 GHz-es alap és 2,7 GHz-es boost órajelen. 4 GB-nyi DDR4 2400 MHz-es memóriát találunk az alaplapra forrasztva, míg tárhely gyanánt legfeljebb 128 GB-os eMMC-t igényelhetünk. A 14 hüvelykes, Full HD-s IPS kijelző igény esetén érintésre érzékeny kivitelben egyaránt választható, a háttérvilágítással rendelkező klaviatúra védett a fröccsenő folyadékokkal szemben, az 56 Wh-s akkumulátor pedig az egész munkanap során biztosítja az energiát (körülbelül 10 órás üzemidőről beszélünk), ha a hálózatról leválasztva ténykednénk a két mikrofonnal megspékelt, 720p kamerát és microSD szabványú kártyaolvasót viselő géppel.


[+]

A 75 centiméteres magasságból még leejthető, megerősített zsanérokat hordó noteszekhez jár jogtiszta Windows 10 Home/Pro, illetve az első vonalbeli dolgozók számára kialakított Microsoft 365 szolgáltatáscsomag.

A 14e Chromebook központi egysége egy Radeon R4 IGP-vel megtámogatott AMD A4-9120C APU, melynek kétmagos, négyszálas felépítése 1,6 GHz-es alap-, valamint 2,4 GHz-es boost frekvenciára képes. A masina maximum 8 GB DDR4 RAM-mal rendelhető, ám az eMMC opciók már csak 64 GB-os tárhelyméretig terjednek. A gép terjedelme milliméterre egyezik a 14w-vel, felső burkolata szintúgy alumíniumból készült, de tömeg tekintetében annál egy leheletnyivel könnyebb (1,48 kg). A 14 hüvelykes panel lehet szimpla TN vagy IPS érintőképernyő, és a telep, no meg a tasztatúra sem változik (csakúgy, mint a külső behatások elleni védelem, vagy a kártyaolvasó). A lényegi különbséget a Google operációs rendszere, illetve a Google Admin konzol/G Suite hozzáférhetősége jelenti.

Lenovo 14e Chromebook Lenovo 14e Chromebook
Lenovo 14e Chromebook [+]

A Lenovo kompakt újdonságai várhatóan március folyamán kerülnek kereskedelmi forgalomba, 300 és 280 dollárról szóló árcédulákat viselve dobozaikon.

Nem csupán két notebookról adott hírt a gyártó, de egy monitorról és két fejhallgatóról is. A mindössze 4,6 mm vastag, Full HD-s kijelző a ThinkVision M14 nevet kapta, és ahogy az már kikövetkeztethető, 14 hüvelykes képátlóval rendelkezik. Nem csak méretei és 595 grammos tömege, de USB-C csatlakozója miatt is a könnyen hordozható kategóriában versenyzik, hiszen nincs szüksége külön tápellátásra, és lábainak köszönhetően egy kicsit a magasságával is játszhatunk, így találván meg a számunkra ideális beállítást. Az M14-es támogatja az USB-C pass through funkciót, azaz a felhasználók akár tölthetik is a noteszukat, miközben a mobil monitorral dolgoznak – vagy éppen láncba köthetik egyéb USB-C-s eszközeiket, ha úgy tartja kedvük. A maximális fényerő 300 nit, s a Lenovo üdvöskéjének egyik kulcsfontosságú tulajdonsága a minőségi anti glare (tükröződéstől mentes) bevonat, mely remekül ellátja feladatát.

Lenovo ThinkVision M14
Lenovo ThinkVision M14 [+]

Ha minden igaz, az ultrakompakt ThinkVision modell májusban érkezik az üzletek polcaira, 250 dolláros díjszabással kísérve.

A ThinkPad X1 ANC fejhallgató a tipikus, ThinkPados ezüst-fekete színkombinációban tetszeleg, míg a Yoga ANC inkább a patyolat megközelítést részesíti előnyben. Mindkét headset osztozik a jellemzők listáján (mint például az aktív és elektronikus zajszűrés, az összecsukható kivitel), továbbá a Bluetooth 5.0, illetve USB-C kapcsolódási lehetőségeiknek hála nem csupán Windows vagy iOS rendszerekkel, de Androidos apparátusokkal is használatba vehetjük őket. A füleken nyugvó részek alumínium borítást kaptak, és puha párnázás igyekszik gondoskodni kényelmünkről a gép előtt töltött hosszú órák alatt. Az akkumulátorok teherbírásával kapcsolatban még nem tudni biztosat, csak annyit, hogy mindkét modell feltölthető két órán belül az USB-C aljzat révén, de ezalatt az idő alatt is élvezhetjük szolgáltatásaikat. A Dolby által hangolt integrált mikrofonok elsősorban konferenciahívásokhoz és Skype beszélgetéshez lettek optimalizálva, mindemellett a hangerő hardveres állítására szintén módunk nyílik.

A Lenovo ThinkPad X1 ANC és Yoga ANC headsetek A Lenovo ThinkPad X1 ANC és Yoga ANC headsetek
A Lenovo ThinkPad X1 ANC és Yoga ANC headsetek [+]

A Yoga fejes júliusban debütál, 170 dolláros áron, a ThinkPad X1-es variánsért pedig 150 dollárt kérnek majd el. Utóbbi nem biztos, hogy az Egyesült Államok területén is forgalmazásba kerül, de Európában már júniusban tiszteletét teszi.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés