Hirdetés

Tarol a RAM-modulok piacán a Kingston

Őrzi előnyét a memóriamodulokat gyártó vállalatok piaci versenyében az amerikai illetőségű Kingston Technology – derül ki az iSuppli piackutató cég most közreadott, az előző üzleti év eredményeit összegző felméréséből. Az adatok szerint a vállalat mind árbevétel, mind piaci részesedés tekintetében jelentős fölénnyel vezet a mögötte második helyen álló SMART Modular Technologies előtt.

A Kingstonhoz az elmúlt üzleti évben közel 1,5 milliárd dollárnyi árbevétel folyt be a különféle memóriamodulok értékesítéséből, ám a vállalat szerint az összes árbevétel ennél is nagyobb – körülbelül 2 milliárd dollár – lehet, a gyártó ugyanis nem csak Kingston márkanév alatt értékesíti memóriamoduljait, a többi saját márka ugyanakkor nem szerepel a felmérésben. A gyártó ezzel 16,7 százalékos világpiaci részesedéssel rendelkezik, ami ugyan első hallásra kevésnek tűnhet, de a sokszereplős mezőny miatt mindenképpen kiemelkedő eredménynek számít. A Kingston így több mint háromszor akkora forgalmat bonyolított tavaly, mint a mögötte „mindössze” 5,5 százalékos részesedéssel kullogó SMART, vagy a tortából 5,1 százaléknyi szeletet kihasító, harmadik helyezett A-Data.

A felmérés érdekessége, hogy a hazánkban is ismert presztízsmárkák közül egyedül a Crucialnak sikerült bekerülnie az első ötbe (a gyártó negyedik a listán), a Corsair csak a nyolcadik helyet tudta elcsípni, az OCZ pedig nincs az első tízben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés