Hirdetés

Szabad az út a 4 GB-os notebookok előtt

A világ vezető memóriamodul-gyártójaként jegyzett Kingston tegnap bejelentette, hogy piacra dobja első, 2 gigabájtos kapacitást nyújtó DDR2 SO-DIMM memóriamoduljait. Ilyen modulok passzolnak a modern noteszgépekbe, illetve a mini-PC-k zömébe, és mivel ezek rendszerint maximum két foglalattal rendelkeznek, a kapacitás felső határa ez esetben eléri a 4 GB-ot.

Az új ValueRAM modulok két változatban jelennek meg a Kingston termékkínálatában, a két típus közti legfőbb eltérés az órajelben és a késleltetésben keresendő. A DDR2-533-as változat CL4 a DDR2-667-es modul pedig CL5 időzítésekkel szolgál, utóbbi modullal ajánlott bővíteni többek közt a legújabb centrinós (Napa platformra épülő) noteszgépeket, ezek ugyanis képesek teljesen kihajtani a 667 MHz-es memóriákat.

A Kingstonnál minden jel szerint készülnek a jövő év első felében érkező, következő generációs Centrino platform indulására is, a vállalat ugyanis a rekord kapacitású modulokkal egy időben rekord sebességű SO-DIMM-eket is piacra dob. Így ebben a szegmensben is érkeznek a DDR2-800-as ValueRAM modulok, melyek egyelőre 512 MB és 1 GB kapacitással és CL5 késleltetéssel kerülnek forgalomba.

A 2 GB-os modulok ajánlott fogyasztói ára a maximális órajeltől függően 640 és 589 dollár, a 800 MHz-es modulok rendre 210 és 108 dollárba kerülnek majd (1 GB-os és 512 MB-os modell).

Előzmények

Hirdetés