Hirdetés

Tarantula karácsonyra

A Logitech augusztusban bejelentett, kifejezetten játékfelhasználóknak tervezett G15-ös típusjelzésű billentyűzete után nem váratott magára sokáig a Diamondback egerekkel, illetve speciális egérpadjaival világhírnévre szert tett Razer sem, mely a napokban lebbentette fel a fátylat játékosoknak szánt billentyűzetéről, a Razer Tarantuláról.

A kissé technósra sikeredett G15-tel ellentétben a Razer Tarantula egészen más dizájnalapra épül, ennél az eszköznél elsősorban a lekerekített idomok dominálnak, jóllehet a gombok ugyanúgy egyenes eloszlásúak, mint a Logitech billentyűzeténél. További hasonlóság a két konkurens modell között a gombok háttérvilágítása, illetve az integrált kijelző, mely a Razer billentyűzeténél már OLED technológiára épül, és valamivel nagyobb felbontást is nyújt, mint a G15-ön található LCD panel. A kijelzőn egyebek közt játékstatisztikák, rendszeradatok, e-mailek, spektrumanalizátor, de akár tetszőleges színes képek is megjeleníthetők.

A Razer Tarantula a Logitech G15-tel ellentétben nem bővelkedik az extra funkciógombokban, ugyanakkor a billentyűzet a Copperhead egerektől megörökölte a Synapse makróprogramozási eljárást, így mind a 95 gomb külön programozható, a különböző egyedi beállításokból pedig maximum öt eltárolható a klaviatúra beépített memóriájában.

Az új billentyűzet a fentieken túl beépített mikrofon és fejhallgató csatlakozókkal rendelkezik, felszerelték továbbá egy USB bemenettel és két tekerőgombbal. A decemberben megjelenő Razer Tarantula áráról egyelőre nem áll rendelkezésre információ, mint ahogy az sem tudható, hogy valaha készül-e a billentyűzetből magyar gombkiosztású példány.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés