Hirdetés

Támogatja a Vulkan API-t az új GeForce driver – frissítve!

Az NVIDIA elérhetővé tette a WHQL aláírással rendelkező 364.47-es meghajtóprogramját, amelynek legfőbb előnye, hogy támogatja a nemrég megjelent Vulkan API-t – hardveres oldalról a várakozásoknak megfelelően a Vulkan API-t a Kepler és a Maxwell architektúrára épülő GeForce-ok támogatják. A driveren belül egy stabil implementációról van szó, viszont a fejlesztők számára továbbra is érdemes a különálló, speciálisan Vulkan API-hoz készült meghajtókat használni, mivel azok gyorsabban frissülnek, így a legfrissebb API verziót is kezelik.

A szokásos hibajavítások mellett az új eszközillesztő tartalmaz egy-egy frissített profilt a hamarosan érkező, Hitman, Tom Clancy's The Division és Need For Speed című alkotásokhoz, illetve az Ashes of the Singularity DirectX 11-es módja is javulhat tőle. Mindemellett SLI profilt kapott a Hitman és a The Technomancer is.

Az új meghajtóhoz tartozó dokumentáció, illetve maga a driver – a megfelelő adatok megadása után – letölthető az NVIDIA szerveréről.

Az eszközillesztő a Windows 10, 8.1, 7 és Vista operációs rendszerekre telepíthető, és az Ion, valamint a GeForce 400, 500, 600, 700, 900 és a Titan szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják. Ezenkívül az illesztőprogram tartalmazza a 9.15.0428-as verziójú PhysX drivert is. A mobil GeForce-ok támogatását az NVIDIA külön meghajtóval oldja meg.

Kiegészítés: Bár hivatalos megerősítés erre vonatkozóan nincs, egyre több olvasónk panaszkodik a hír topikjában, hogy a meghajtó problémákat okoz a telepítés után. Ezzel kapcsolatban megpróbálunk több információt kérni, addig pedig komolyabb körültekintés melletti telepítést javaslunk az olvasóknak.

Kiegészítés: Az NVIDIA hivatalosan is elismerte, hogy a kiadott WHQL meghajtóval baj van, így ennek a használatát nem javasolják. Helyette érkezett egy 32 és 64 bites Windows 10-re, illetve egy 32 és 64 bites Windows 8.1-re és 7-re telepíthető béta állapotú, 364.51-es jelzésű csomag. Amennyiben az eredeti, WHQL minősítésű meghajtó miatt a Windows nem indult el, úgy érdemes az egész operációs rendszert újratelepíteni, ami az okozott károkat helyrehozza.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés