Hirdetés

Szilíciumtunerrel készül a legújabb Leadtek tévévevő

A Leadtek elkészítette újabb hibrid tévévevő kártyáját; a WinFast DTV1800 H jelű modellt már egy Xceive 3018 szilíciumtunerrel szerelik, mely mellett a dekódolás, demodulálás feladatait a Conexant CX2388X és Zarlink 10353 lapkákból álló chipset látja el. A kártyával fogható analóg tévéadás, FM rádió, DVB-T tévé- és rádióműsor, valamint kompozit vagy S-Video forrásból videót is tud digitalizálni sztereó hang kíséretében. Az analóg NTSC, PAL és SECAM rendszerekkel egyaránt kompatibilis, digitális üzemmódban pedig normál és nagy felbontást (SDTV/HDTV) is képes kezelni.

A tuner segítségével a tévéadás rögzítésére is mód nyílik, ebben a Leadtek saját fejlesztésű kezelőszoftverének újabb verziója, a WinFast PVR2 működik közre. Az elektronikus műsorfüzet (EPG) segítségével a felvétel időpontja előre beállítható. Analóg forrásból az adatlap szerint MPEG-1/2, WMV, valamint – külön beszerzendő kodekkel – MPEG-4 videó készíthető (szoftveres tömörítéssel), míg a digitális tévéműsor MPEG-2 formátumban rögzül. A merevlemezre történő mentés helyett akár a CD-re, DVD-re történő közvetlen kiírás is választható.

A fentieken kívül a kártya természetesen olyan funkciókat is kínál, mint a time-shifting vagy két csatorna képének egymásban, egymás mellett vagy egymáson történő elhelyezése. A PCI csatolós tévévevő félmagas kivitelének köszönhetően kisebb HTPC-kbe is beszerelhető; dobozában a szükséges kábelek és szoftverek mellett egy infrás távirányító található.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés