Százezer dolláros Panasonic plazmatévé

Tömegcikk! Leginkább így jellemezhető a Panasonic új, TH-P103MT2 típusjelzésű terméke, hiszen 103 colos képátlójánál fogva szinte minden lakásban, garzonban otthonra találhat. Az árképzéssel pedig legszegényebbekre is gondoltak, hiszen kinek nincs felesleges húszmilliója?

Panasonic TH-P103MT2
Panasonic TH-P103MT2

Akinek van, az akár holnaptól már meg is veheti ezt a monstrumot, hiszen hivatalosan November 18-án kezdik árusítani. A modell természetesen a plazma technológiára épül (mégis csak a Panasonicról van szó), és a vállalat közleménye szerint belepakoltak minden olyan fejlesztést, amelyet sikerült elérniük ezen a téren. Ilyen például az általuk kifejlesztett új foszfor, amely állítólag rövidebb ideig világít, mint a hagyományos, aminek következtében élesebb lesz a kép, és az áthallás jelenséget is mérsékeli. Ez utóbbi a jelenlegi 3D-s televíziók egyik legnagyobb rákfenéje, ilyenkor ugyanis a bal szembe szánt információt a jobb kapja, ami szellemképek megjelenését eredményezi.

Az alkalmazott NeoPDP panelnek köszönhetően a Panasonic szerint egységes lesz a kép, természetes színek és kiugróan magas kontrasztarány (5 000 000:1) mellett, mindezt ráadásul úgy, hogy még az ember szeme sem farad bele, és fejfájás, vagy émelygés sem kínozza majd.

Az állvánnyal együtt 321 kilogrammot nyomó tévé átlagos energiafogyasztása 1350 watt, továbbá megkapta a DLNA tanúsítványt és képes az internetes tartalmak megjelenítésére is.

Előzmények

Hirdetés