Hirdetés

Szállítja 34 nm-es NAND lapkáit a Micron

A Micron Technology közzétette, hogy beindította új NAND Flash lapkáinak tömegtermelését, amelyek már a 34 nm-es gyártástechnológiával készülnek. Elsőként az MLC felépítésű chipeket kezdik gyártani 16 és 32 gigabites tárkapacitással, de az első SLC változatok is legördültek már a gyártósorokról, igaz, egyelőre csak 8 és 16 gigabites méretben. A Micron amellett, hogy az új NAND chipeket elsősorban a hordozható eszközökbe, például MP3-lejátszókba vagy digitális fényképezőgépek memóriakártyáihoz ajánlja, kiemelt fontosságú területnek tartja az ONFI megjelenését is.

Micron NAND Flash
A 32 gigabites változat: elődjénél 17%-kal kisebb

Az ONFI (Open NAND Flash Interface) legújabb, 2.1-es változatát idén januárban ratifikálták. Célja, hogy olyan interfészt hozzon létre a flashchipek számára, amely kompatibilis a jelenleg is használatosokkal, de azokhoz képest jóval nagyobb adatátviteli sebesség elérését tegye lehetővé. Emellett számos optimalizálást is tartalmaz, amelyek elsősorban az ONFI modulok energiafelhasználására és hibajavító funkcióinak javítására szolgálnak. A legfrissebb specifikációk szerint az ONFI 2.1 166 MB/s-os adatátviteli sebességet kínál, de több NAND chip egy csatornán való alkalmazásakor ez elérheti a 200 MB/s-os tempót is.

A Micron 34 nm-es NAND lapkáit elsőként a Lexar Media vette fel termékkínálatába, 4, 8, 16 vagy 32 GB tárkapacitású SDHC és microSDHC kártyákban alkalmazzák majd. A gyártó leginkább a profi fotósok számára ajánlja új memóriakártyáit, mivel azok minden esetben képesek legalább 9 MB/s-os írási sebességet produkálni, így gyors sorozatok készítésére is használhatók. Emellett nagy felbontású videofájlok rögzítésekor is elegendő tárhelyet biztosítanak, sőt, netbookok kiegészítő tárolójaként is használhatók.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés