Hirdetés

Jobb fejlesztőeszközökkel segítené a Switch-et a Nintendo

Ezekre szükség is lesz, ha 2027-ig támogatni szeretnék a konzolt.

A Nintendo elnöke még februárban beszélt arról, hogy a Switch nevű konzolcsalád még csak az életciklusa felénél jár, így a vállalat 2027-ig mindenképpen támogatni szeretné a rendszert. Ez azonban nem annyira egyszerű döntés, mint amilyennek első olvasatra látszik. Ha ilyen sokáig a piacon marad a gép, akkor a fejlesztők jobban meg kell ismerniük a rendszer működését, hogy a jövőben hatékonyabban kihozzák a rejtett tartalékait.

Információink szerint a Nintendo erre gondolt is, és egy ideje már egy jelentősen feljavított fejlesztőkörnyezeten dolgoznak, amely a mostaninál jóval mélyebb képet mutat arról, hogy egy alkalmazás miképpen fut magán a hardveren, ami további optimalizálási lehetőségeket rejt. Ebben valószínűleg az NVIDIA is segít, hiszen ők ismerik a legjobban a konzolban használt rendszerchipet.

Felmerülhet a kérdés, hogy számít-e ez öt évvel az első Switch konzol megjelenése után. Nos, ha még öt évig marad maga a sorozat, akkor igen. Persze itt nagy jelentősége van annak, hogy már százmillió fölött járnak a Switch konzolcsalád eladásai, vagyis a fejlesztőknek megéri a hardverben rejlő utolsó erőtartalékokat is felkutatni, mert sok a potenciális vásárló. Ez azonban nem menne jobb fejlesztőeszközök nélkül, de úgy néz ki, hogy ezt is megkapják az érintettek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés