Hirdetés

Emuláció elleni védelmet tervezett a Switch címekhez az Irdeto

Azt még nem tudni, hogy a fejlesztőstúdiók ezt mennyire fogják használni, de a Nintendónak valós problémát jelentenek a PC-s emulátorok.

PC-s körökben nem túl nagy népszerűségnek örvend az Irdeto, amely vállalat a Denuvo nevű hamisításgátló rendszerért felel. Ezt zömében PC-s címekhez alkalmazzák, de sokszor csak a tisztességes vásárlók életét nehezíti meg vele.

A szóban forgó cég most bejelentette, hogy elkészítették a megoldásuk speciális, Nintendo Switch konzolokhoz való változatát, amely így első hallásra teljesen feleslegesnek tűnik, hiszen a japánok gépe eleve zárt rendszer, de mindjárt kifejtjük, hogy miért is van értelme.

Amíg az új, illetve a korábbi generációs Sony és Microsoft konzolokhoz nem túl egyszerű emulátort írni, addig a Nintendo Switch hardvere annyira visszafogott teljesítményű, hogy nem jelent túl nagy problémát az emulálása a mai PC-ken. Mára két, egészen jól működő alternatíva közül választhatnak a felhasználók, hiszen a Yuzu és a Ryujinx is nagyon dinamikusan fejlődik. Mindez elég nagy problémát jelent a Nintendo számára, ugyanis nem feltétlenül szükséges Switch konzol az erre kiadott címeik futtatásához, ami érthető módon nem egy elfogadható tényező.

Ezt a gondot hivatott kezelni az Irdeto által fejlesztett, Nintendo Switch Emulator Protection rendszer, amelyet a Nintendo Switch címekbe kell beépíteniük a fejlesztőknek, és ha nem a hivatalos hardvert érzékeli az adott szoftver a futtatása során, akkor visszautasíthatja a működést. A nyers technológiai háttér itt nagyon hasonlít a PC-s Denuvo működéséhez, ami már ismert és bevált megoldásnak számít.

Arról még nincs adat, hogy mely fejlesztők alkalmazzák majd a friss lehetőséget, de tekintve azt, hogy a japánok nem különösebben örülnek a hatékonyan működő PC-s Switch emulátoroknak, valószínűleg eléggé propagálják majd a használatát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés