Hirdetés

Súlyozható lett a Genesis pihetollnyi egere

A gyártó Xenon 800-as modellje felsőkategóriás érzékelővel és trendi (de cserélhető) burkolattal igyekszik meghódítani a még költséghatékonynak mondható szegmenst.

A Genesis felavatta legújabb zászlóshajóját a játékosoknak szánt egerek kikötőjében, és az újdonságnak a Xenon 800 nevet adta. A jobbkezes, hatgombos rágcsáló a manapság divatos, lyukacsos burkolatot kapta, de a történet nem ér ennyivel véget, mert a termék dobozában mellékelnek egy alternatív, konvencionális tenyértámaszt is. A periféria szenzorosan nem panaszkodhat, ugyanis a PixArt PMW 3389 képében egy 200-tól 16 000 cpi-ig hét lépcsőben skálázódó, high-end megoldás dolgozik bendőjében, melynek LoD-ját három szinten állíthatjuk.

(forrás: Genesis) [+]

A kurzorkergető 58 grammos tömegével a pehelysúlyú eszközök halmazában versenyzik, de ha valakinek ez valamiért túlságosan légies lenne, nyílik mód súlyozásra. Ezt alapból egy haszontalan, naívakat csalogató dolognak tartjuk (hiszen jellemzően olyan patkányok sajátja, melyek már alapból is elég nehezek, így féltéglából csinálunk terméskövet), ami csak a vételárat növeli, ám ezúttal talán lehet neki némi létjogosultsága, mivel ha belepakoljuk mind a 20 grammnyi plusz súlyt a Xenon 800-asba, még akkor is csupán 78 grammnál áll a mérleg nyelve.

(forrás: Genesis) [+]

A fő gombok alatt "20 millió kattintásos" Omron mikrokapcsolók vannak, de ez a szám tudvalevőleg a magyar népmesék nyomdokain járva született. Természetesen a címezhető, 9 effekttel megspékelt (PRISMO) RGB világítás sem maradhatott ki a receptből, melynek beállításai az egyéb szenzorjellemzőkkel egyetemben a belső memóriában kerülnek mentésre.

(forrás: Genesis) [+]

Genesis Xenon 800
Méret 120 x 66 x 43 mm (H x SZ x MA)
Szenzor PixArt PMW 3389 (400 ips, 50 g, 3 szinten állítható LoD)
Felbontás 200-16 000 cpi
Belső memória igen
Gombok száma 6
Mikrokapcsolók bal és jobb klikk: Omron D2FC-F-7N(20M)
Tömeg 58 gramm
súlyozható, max. össztömeg 78 gramm
Kábel fixált, 1,8 méteres, harisnyázott
RGB igen, PRISMO, 9 effekt
Egyéb extrák cserélhető tenyértámasz, a szétszedéshez nincs szükség csavarokra, tartalék szett tappancs
Ár kb. 50 euró

A kábel sztenderd 1,8 m hosszúságú, harisnyázott darab, elvileg a flexibilisebb fajtából, és úgy tűnik, hogy a talpakat – melyekből kapunk egy grátisz szettet – sem feltétlenül kell lemészárolnunk a szétszedéshez (a jövőbeli kapcsolócseréhez, takarításhoz), mert a bal és jobb klikkek a tenyértámasz mintájára csavarok nélkül kiszedhetők. Az új Xenon hamarosan megjelenik a boltok polcain, és várhatóan 50 euró környéki összegért fogják vesztegetni, ami a specifikációs listát és a piaci körképet látva simán indokoltnak hat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés