Hirdetés

Streacom DA2 – az ITX-es alumíniumház

A gyártó újdonsága most is prémium szintet képvisel.

A holland illetőségű Streacom, a prémium minőségű házak gyártója tett már le az asztalra néhány egyedi megoldást, elég csak a jellegzetes DB4 kuckóra gondolnunk, illetve a 2017-es Computex-en sem fukarkodtak az újdonságokkal.

Idén is gondoskodik a vállalat arról, hogy az alumínium és a CNC világa ismét szóba kerüljön, a DA2 nevű, Mini-ITX alaplapokhoz való ház tetszetősre sikeredett. A letisztult formavilág mellé eléggé minimalista stílusban kapunk portokat, bár a többesszám ebben az esetben is túlzás, mivel az előlapra mindössze egy USB Type-C került, ha a repertoárt bővíteni akarja a vásárló, akkor egy port replikátorral járhat a legjobban.

A hátoldalon egy tápaljzat található mindössze, amely a beépítendő normál vagy SFX szabványú tápegységhez a házon belüli kábelhosszabbító át jut el.

Fekete színben a Streacom DA2
Fekete színben a Streacom DA2 [+]

Szellős házról van szó, a következő képen látszik, öt oldalon is kapunk a szellőzőnyílásokból, amelyek lent és fent lényegében szűrővel rendelkeznek. Mindez azért kell, mert viszonylagos szabadságot kap a leendő tulajdonos a részegyégek elhelyezését illetően, mivel már a DB4 alkalmával szinte tökélyre fejlesztett univerzális rögzítőrendszerének a házhoz igazított verziója köszön vissza.


[+]

A Streacom pár példával illusztrálta ennek a rögzítőrendszernek a képességeit. Az egyikben egy félig-meddig beépített rendszer látható, felmérhető az is, hogy mi mindennek lehet hely adott esetben. A VGA ebben az esetben majdnem az előlapig elér, de felette a bal oldallaphoz igazítva elfér egy 280-milliméteres radiátorral egy kompakt vízhűtés, a hátfalra felerősíthető egy 120 mm-es légkavaró, amely a VRM-eken keletkező hőt távolítja el a gép belső teréből, míg a tápegység a jobb oldalfal irányából szellőzik.

Ha a VGA-t a Mini-ITX mérethez igazított hosszúságúak közül választunk, mellette felszabadul annyi hely, hogy az SSD hűtését is meg lehet valósítani egy 120 mm-es ventilátorral. Ha a processzorhűtést is léghűtésre bízzuk, akár egy Noctua NH-D14 SE2011 is befér, igaz akkor le kell mondanunk arról, hogy a hátfalon szellőztető legyen. Egyfajta hardverlegora-origamira fog emlékeztetni a gépépítés, de ez a szép ebben a műfajban.


[+]

A 340 x 180 x 286 mm kiterjedésű, 17,5 literes házról elmondható, hogy limitációk mellett, de az egyedi igényekhez igazítható, természetesen a gyártó által említett sarokszámok a hardverek elhelyezhetőségében úgy értendőek, hogy ha egyiket maximalizáljuk, akkor a többi hardverelem elhelyezése limitekbe ütközhet, esetleg teljesen kizárttá válik. Így építhető be akár egy 280 mm-es kompakt vízhűtés, vagy egy 14,5 cm-es maximális magasságú hűtőborda a CPU-ra. A VGA-ból két kártyahely vastag, 330 milliméter hosszú megoldások férnek be maximálisan, illetve akár hat 3,5"-es, vagy nyolc 2,5"-es háttértár tehető bele.

A 3 mm vastag alumíniumból álló, üresen 3,9 kg tömegű ház elérhetősége a tervek szerint augusztusban lesz esedékes. A fekete és ezüst változatok 230 dollárért lesznek kaphatók.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés