Hirdetés

Stratégiát vált a DFI

Izgalmas lehetett a DFI-nek az év vége, ugyanis az elmúlt héten olyan pletyka került fel az internetre, mely azt részletezi, hogy a vállalat 2010-től nem gyárt több alaplapot a végfelhasználók piacára. A rémhír természetesen azonnal bejárta a világot, így sok rajongónak okozott álmatlan éjszakákat.

Az információk hallatán mi is meglepődtünk, így a felvetés tisztázása érdekében felkerestük a DFI-t. A szóvivő szerint egy szó sem igaz a pletykából, és a cég továbbra is kiszolgálja majd a végfelhasználók igényeit. Ennek ellenére 2010-ben számottevő változások lehetnek a stratégiában. A gyártó elemzése alapján a nagyméretű, ATX szabványra épülő alaplapok piaca szűkül, míg a microATX illetve Mini-ITX formátumú megoldásokra nő az igény. Ezt természetesen a DFI is leköveti, így egyre több kisméretű megoldással állnak majd elő.

A stratégiai változás természetesen nem jelenti azt, hogy a DFI mostantól nem gondolkodik ATX-es alaplapban, de ilyen méret mellett a gyártói inkább az úgynevezett hybrid megoldásokra szeretne koncentrálni, melyből már korábban megjelent az első változat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DFI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés