Hirdetés

Stratégiai egyezményt kötött az ARM és a TSMC

Az ARM régóta kiemelt partnere a TSMC-nek, hiszen a mobil piacra készülő lapkák nagy többsége az ARM architektúráit alkalmazza. Természetesen a processzormagok tervezése mellé a gyártásra alkalmas alapot is biztosítani kell az érdeklődő cégeknek, akik könnyen beépíthetik a licenszelt részegységeket a készülő SoC-okba. A brit chiptervezőcég aktuális generációja főleg a tajvani bérgyártó 40 nm-es LP, azaz low power gyártósorát használja, ám a jövő szempontjából készülni kell az új gyártástechnológiák bevetésére.

Az ARM már korábban kötött a konkurens GlobalFoundries-zal is egy partnerkapcsolatot, mely a Cortex-A9-es dizájnra és a 28 nm-es SLP (super low power) gyártósorra vonatkozik, ám a TSMC-t a masszív gyártókapacitása miatt továbbra is számba kell venni, így velük is megújult a stratégiai egyezmény. Ennek keretében az ARM a legtöbb kifejlesztett és fejlesztés alatt álló termékét, vagy hivatalos néven szellemi tulajdonát a tajvani vállalat 28 nm-es gyártástechnológiájához is optimalizálják. Természetesen a hosszú távú szerződés a 20 nm-es eljárásra is kiterjed, melynek keretében az ARM továbbra is aktívan kamatoztatná a TSMC még fejlesztés alatt álló gyártósorait.

A TSMC egyébként pont a héten jelentette be nagyszabású gyárbővítési projektjét, ami a dolgok jelenlegi állása szerint jó döntésnek bizonyul, hiszen a gazdasági válság hatására visszavett tempót, most jelentősen fel kell pörgetni, amennyiben a bérgyártó maradéktalanul ki szeretné elégíteni a partnerek igényeit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés